pablo77 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 witam. nabyłem ostatnio xvs 1300 z 2009 r.sprowadzona ze usa. odebrałem ją przyjechałem do domu a na drugi dzień po odpaleniu za chwilę zgasła.sprubowałem ponownie ale bez skutku.kręci ale jakby brakło jej paliwa .nadmienię że od początku paliła się kontrolka określana chyba jako ''czek''(nie jestem pewien co do pisowni).czy miał ktoś może podobny problem?jeśli tak proszę o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) witam. nabyłem ostatnio xvs 1300 z 2009 r.sprowadzona ze usa. odebrałem ją przyjechałem do domu a na drugi dzień po odpaleniu za chwilę zgasła.sprubowałem ponownie ale bez skutku.kręci ale jakby brakło jej paliwa .nadmienię że od początku paliła się kontrolka określana chyba jako ''czek''(nie jestem pewien co do pisowni).czy miał ktoś może podobny problem?jeśli tak proszę o odpowiedz. CzescCzy na wyswietlaczu dostajesz jakis kod bledu?Pozdrawiam Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Karo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo77 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 CzescCzy na wyswietlaczu dostajesz jakis kod bledu?Pozdrawiam wyswietlił się nr 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Sciagnij serwisowke i sprawdz co znaczy ten kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi423 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 W moim GPZ 500s wszystko działało pięknie. Palił na dotyk, po chwili można było wyłączyć ssanie i silnik pracował równiutko i jeździło się pięknie. Po paru dniach przestał zapalać od razu. Za 2, 3 podejściem odpalał. Dodatkowo gasł na wolnych obrotach. Rozgrzany nadal się pięknie sprawował. Aż tu pewnego parę dni temu nie zapalił nawet po kilku próbach. I nie zapala. Paliwo dochodzi, iskra jest a nie pali. Kiedyś postawiłem go na grząskim gruncie i się przewrócił, jednak wtedy nie pracował i odpalił normalnie, może to ma jakiś związek ale nie sądzę? Stąd moje pytanie. Co może być przyczyną?? Gdzie szukać przyczyny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Wieczorkiem Ci zdekoduje ten blad a jak podasz adres maila to Ci wysle serwisowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Waldi, zdejmij zbiornik i sprawdz jak ci dziala ssanie.W trakcie zapalania sprawdz wyglad swiec, czy sa mokre ?Jesli nie to sprawdz luzy zaworowe, co juz zreszta Monter ci poradzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Pablokod 22 to "air temperature sensor: open or short circuit detected" czyli ogólnie zwarcie na czujniku lub źle wpięty czujnik lub przerwa w obwodzie przyczyny wg serwisówki mogą być następujące:open or short circuit wire harnessdefective air temperature sensor Malfunction in ECUimproperly installed air temperature sensorczyli: przerwa w obwodzie lub zwarcie wiązki przewodów obwodu czujnika tempuszkodzony czujnik temperatury powietrzaAwaria w ECU czyli Engine Control Unit, czyli coś nie halo w komputerzenieprawidłowo zainstalowany czujnik temperatury powietrza procedury i czynności znajdziesz w serwisówce, ale generalnie według schematu to czujnik temp powietrza jest wkręcony w uchwyt lampy (headlight bracket)element wg opisu jest bardzo delikatny - np wg instrukcji po upuszczeniu nadaje się do wymianychałupniczo można rozmontować lampę i szukać przewodu wychodzącego od główki ramy zakończonego czujnikiem wkręconym w mocowanie (podstawę) lampy czyli: albo kabelki, połączenie mechaniczne czujnika, itp - to mozna obejrzeć samemu, choć bez gwarancji efektu, ale nie znasz pewnie historii sprzętu, a może właśnie ktoś go skręcił słabo i np przewód poluzował się pod wpływem wibracji, może jest źle zamocowany i np jest gdzieś przetarty i daje zwarciealbo komputer - odłącz akumulator i może mały reset mu pomożealbo walnęło coś w sofcie komputera.... yyyyy, konieczny serwisalbo uszkodzony czujnik - procedura sprawdzenia jest na końcu serwisówki - dość ryzykowna, bo czujnik wrażliwy na uderzenia itp. ale sprawdza się go zwykłym omomierzem - rezystancja dla 80C to 290 do 390 omów... - procedurka pomiaru na stronie 8-90 w książce serwisowej pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Motocykl plynal ze Stanow, wiec podejrzewam zasniedziala wtyczke na czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo77 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 własnie dostałem czarne wieści z warsztatu,spaliła się pompa paliwowa. wie ktos moze o jakiejś uzywanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 własnie dostałem czarne wieści z warsztatu,spaliła się pompa paliwowa. wie ktos moze o jakiejś uzywanej? ciekawe....kod błędu nie ma z tym nic wspólnego...w którymś z kodów jest jako przyczyna podany problem z przewoami, albo bezpiecznikiem od pompy, ale nie pamiętam już z którym - poczytaj w serwisówce, albo zaufaj serwisowi.... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-Yamaha-XVS1300-V-Star-Tourer-Fuel-Pump-Sub-Tank-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem43a57e2d9cQQitemZ290539318684QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories#ht_1968wt_940 180 dolków z dostawą... poszukaj, poszukaj....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo77 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 własnie dostałem czarne wieści z warsztatu,spaliła się pompa paliwowa. wie ktos moze o jakiejś uzywanej? ciekawe....kod błędu nie ma z tym nic wspólnego...w którymś z kodów jest jako przyczyna podany problem z przewoami, albo bezpiecznikiem od pompy, ale nie pamiętam już z którym - poczytaj w serwisówce, albo zaufaj serwisowi.... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/08-Yamaha-XVS1300-V-Star-Tourer-Fuel-Pump-Sub-Tank-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem43a57e2d9cQQitemZ290539318684QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories#ht_1968wt_940 180 dolków z dostawą... poszukaj, poszukaj....powodzenia nigdy nie zamawiałem z ebay czy wiesz jak mógłbym ją zamówic . lub moze znasz kogos kto by ją dla mnie ściągnął?byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 nigdy nie zamawiałem z ebay czy wiesz jak mógłbym ją zamówic . lub moze znasz kogos kto by ją dla mnie ściągnął?byłbym bardzo wdzięczny za pomoc jeśli korzystasz z allegro, to ebay nie będzie dla Ciebie kłopotemjeśli nie korzystasz, to też nie będzie... :)możesz zrobić tak:załóż sobie konto na polskim ebay.plten sam login i hasło pasuje też na ebay.comjeśli masz problem z korzystaniem z netu po angielsku możesz sobie zainstalować przeglądarkę google chrome - może Ci ona tłumaczyć na bieżąco oglądane stronymożesz sobie kliknąć na takiej aukcji kup teraz i zapłacić kartą kredytowąi już jedzie do Ciebie pompa...oczywiście z ryzykiem, że nie będzie pasować, że może walnięta jest, albo cholera wie co, ale nie ma zysków bez ryzyk...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo77 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 jeśli korzystasz z allegro, to ebay nie będzie dla Ciebie kłopotemjeśli nie korzystasz, to też nie będzie... :)możesz zrobić tak:załóż sobie konto na polskim ebay.plten sam login i hasło pasuje też na ebay.comjeśli masz problem z korzystaniem z netu po angielsku możesz sobie zainstalować przeglądarkę google chrome - może Ci ona tłumaczyć na bieżąco oglądane stronymożesz sobie kliknąć na takiej aukcji kup teraz i zapłacić kartą kredytowąi już jedzie do Ciebie pompa...oczywiście z ryzykiem, że nie będzie pasować, że może walnięta jest, albo cholera wie co, ale nie ma zysków bez ryzyk...pozdro wielkie dzięki. konto już założyłem i tak zrobię.mam nadzieję że wszystko zakończy się pomyslnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karo Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 wielkie dzięki. konto już założyłem i tak zrobię.mam nadzieję że wszystko zakończy się pomyslnie no to powodzeniaa przed zakupem jeszcze bym zweryfikował dzialanie pompy może w innym serwisiedaj znać jak się skończy ta historia...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi