zybi56 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam, Który z powyższych modeli jest bardziej niezawodny i tańszy w eksploatacji? Czy to duże ryzyko utraty pieniędzy (kupienie wyeksploatowanego) skutera z 11-13 letniego? PozdrawiamZybi56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqa90 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Ja na Twoim miejscu w takiej kwocie szukałbym około 5-cio letniego Peugeota Elystar 125cm3. Masz za mało funduszy, aby znaleźć podane przez siebie moto w dobrym stanie. Sam posiadam Elystara, jeżdzę nim na co dzień, spalanie to 3l na 100. Maksymalna prędkość 110kmh. Czasami biję nawet trasy 300-400km, ale optimum dla niego to 150-200km bez żadnych bolów. Jest przedewszystkim niezawodny i nie zalatuję chińszczyzną. Wiadomo każdy chwali swoje, jeśli koniecznie chcesz 250cm3 to wtedy odpada. Pomykam też z pasażerką, tutaj już muszę przyznać, że jest za słaby, mały i za miękki, ale z odrobiną zaparcia można pomykać (100+50kg). PS: z podanych przez Ciebie sprzętów brałbym Burgmana, trochę więcej pali ale to w sumie 2-3zł na 100km także nie ma się czym przejmować. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez luqa90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 O którego Burgmana chodzi? Też 250?Czy to duże ryzyko utraty pieniędzy (kupienie wyeksploatowanego) skutera z 11-13 letniego?Tak, jest ryzyko, że jak się kupi Burgiego czy Majkę za 4 tys., to, powiedzmy, w ciągu sezonu-dwóch trzeba będzie w skuter władować może nie drugie 4, ale np. 2,5 tys. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Uff.. to dobrze, że kupiłem Majesty 250 za 3 tys.. w zeszłym sezonie... wymieniłem olej i świecę, teraz tarczę i klocki (wszystkie części razem jakieś 400-450 zł) i.. tyle... odpukać, mam nadizeję, że dalej bedize wiernie służyć :)A na poważnie to do Majesty wiekszych uwag nie mam, tylko kółeczka 12" mnie denerwują. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedron Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Fakt, że kółka 12' trochę telepią na wybojach.Sam od kilku dni jestem posiadaczem Majki 250 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi