Skocz do zawartości

Burgman czy Majesty 250cm3?

zybi56
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu w takiej kwocie szukałbym około 5-cio letniego Peugeota Elystar 125cm3. Masz za mało funduszy, aby znaleźć podane przez siebie moto w dobrym stanie. Sam posiadam Elystara, jeżdzę nim na co dzień, spalanie to 3l na 100. Maksymalna prędkość 110kmh. Czasami biję nawet trasy 300-400km, ale optimum dla niego to 150-200km bez żadnych bolów. Jest przedewszystkim niezawodny i nie zalatuję chińszczyzną. Wiadomo każdy chwali swoje, jeśli koniecznie chcesz 250cm3 to wtedy odpada. Pomykam też z pasażerką, tutaj już muszę przyznać, że jest za słaby, mały i za miękki, ale z odrobiną zaparcia można pomykać (100+50kg).

PS: z podanych przez Ciebie sprzętów brałbym Burgmana, trochę więcej pali ale to w sumie 2-3zł na 100km także nie ma się czym przejmować.

Edytowane przez luqa90

O którego Burgmana chodzi? Też 250?

Czy to duże ryzyko utraty pieniędzy (kupienie wyeksploatowanego) skutera z 11-13 letniego?

Tak, jest ryzyko, że jak się kupi Burgiego czy Majkę za 4 tys., to, powiedzmy, w ciągu sezonu-dwóch trzeba będzie w skuter władować może nie drugie 4, ale np. 2,5 tys.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Uff.. to dobrze, że kupiłem Majesty 250 za 3 tys.. w zeszłym sezonie... wymieniłem olej i świecę, teraz tarczę i klocki (wszystkie części razem jakieś 400-450 zł) i.. tyle... odpukać, mam nadizeję, że dalej bedize wiernie służyć :)

A na poważnie to do Majesty wiekszych uwag nie mam, tylko kółeczka 12" mnie denerwują.

http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia

• 3 miesiące temu...