Skocz do zawartości

Yamaha YZ 250 2t 1995r nie wkręca się na obroty

woytas01
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zaworek iglicowy wizualnie wygląda na dobry. Jeśli by był uszkodzony to pewnie by przelewało paliwo z gaźnika.

Jak sprawdzić poziom paliwa w gaźniku? gaźnik nie jest wyregulowany ponieważ nie reaguje na regulacje

gaźnik jest po czyszczeniu więc nie to jest przyczyną

To jeszcze raz dobrze przeczyść, uwierz tez tak miałem, motor właśnie jak na twoim filmiku na luzie na pełnym gazie przerywał, jak jechałem to jedynie na jedynce wkręcał się na jako takie obroty, lecz na innych biegach to tylko burczał, bardzo małe obroty. Wtedy przeczyściłem gaźnik, filtr paliwa i powietrza(przede wszystkim) i teraz nie mam takiego problemu...

• 1 miesiąc temu...

Witam

Po zastosowaniu dedykowanej do tego modelu świecy motor wkręca sie bardzo dobrze i chodzi jak należy.

Jednak problem zalewania i uszkodzenia świec nadal pozostał. Wydawało by sie że taka zalana świeca po wysuszeniu i wypaleniu palnikiem gazowym powinna działać, a ona tylko na chwile odpali i zaraz motor gaśnie a świeca nadal jest zalana. Dopiero po włożeniu nowej motor przez jakiś czas chodzi. Mam wrażenie że do świecy dostaje sie olej ale nie mam pewności.

Motor nie trzyma wolnych obrotów, dlatego jest podkręcony na lince od gazu. W ogóle nie reaguje na regulacje wolnych obrotów.

Może ktoś coś jeszcze doradzi?

Oleju ze skrzyni nie ubywa ?

Edytowane przez rafael