Patryk_mx Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Sprawdź zaworek iglicowy i poziom paliwa w gaźniku. Gaźnik prawidłowo wyregulowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytas01 Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Zaworek iglicowy wizualnie wygląda na dobry. Jeśli by był uszkodzony to pewnie by przelewało paliwo z gaźnika. Jak sprawdzić poziom paliwa w gaźniku? gaźnik nie jest wyregulowany ponieważ nie reaguje na regulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 No to może pora zafundować porządne mycie gaźnikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytas01 Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 gaźnik jest po czyszczeniu więc nie to jest przyczyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 gaźnik jest po czyszczeniu więc nie to jest przyczynąTo jeszcze raz dobrze przeczyść, uwierz tez tak miałem, motor właśnie jak na twoim filmiku na luzie na pełnym gazie przerywał, jak jechałem to jedynie na jedynce wkręcał się na jako takie obroty, lecz na innych biegach to tylko burczał, bardzo małe obroty. Wtedy przeczyściłem gaźnik, filtr paliwa i powietrza(przede wszystkim) i teraz nie mam takiego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Witam Po zastosowaniu dedykowanej do tego modelu świecy motor wkręca sie bardzo dobrze i chodzi jak należy.Jednak problem zalewania i uszkodzenia świec nadal pozostał. Wydawało by sie że taka zalana świeca po wysuszeniu i wypaleniu palnikiem gazowym powinna działać, a ona tylko na chwile odpali i zaraz motor gaśnie a świeca nadal jest zalana. Dopiero po włożeniu nowej motor przez jakiś czas chodzi. Mam wrażenie że do świecy dostaje sie olej ale nie mam pewności.Motor nie trzyma wolnych obrotów, dlatego jest podkręcony na lince od gazu. W ogóle nie reaguje na regulacje wolnych obrotów.Może ktoś coś jeszcze doradzi?Oleju ze skrzyni nie ubywa ? Edytowane 2 Lipca 2011 przez rafael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Heh , po pierwsza ta yamaha z filmiku jest z 1991 roku, to tak wstepnie :P Jaką robisz mieszanke paliwo olej i jakiego oleju uzywasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi