buba6 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mam pytanie czy ktoś kiedyś opszywał kanape?! Słyszałem że nie zbyt dobrze jest obszywać skórą, bo ponoć woda wsiąka i takie tam Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m67 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Ja też jestem bardzo ciekaw czym obszywać. Mam do zrobienia kanapę do Junaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Wyjąłeś mi ten temat z ust! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 Dzisiaj o godzinie 14.30 zmagałem się z tym samym problemem.Byłem w zakładzie kaletniczym i facet powiedział że odradza mi skórę ponieważ nasiąka wodą , od siedzenia na nim pojawiają się przebarwienia itp. itd.Mówił że można to zrobić specjalnie wyprawioną skórą - taką do szycia siedzeń samochodowych ale to od chuka kosztuje. Poradził mi więc żeby zrobić to skórą ekologiczną ze względów praktycznych no i oczywiście finansowych. Podobno wygląd jest porównywalny jak skóry i że takie siedzenie duzo wytrzyma. Chce za to 80 zł z jego materiałem. :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 z tego co ja się orientowałem to skaj lub skóra ekologiczna, jeżeli to nie to samo, jest najleprzy! Ja mam dość trudne siedzenie do obszycia, bo bardzo rozbudowany krztałt z guzikami i marszczeniami więc troche drożej mnie to wyjdzie ok.150 zł. Oprócz tego chce dać sobie nity dookoła !W weekend je oddaje więc napisze co i jak ! Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 To powiesz jak to wygląda bo ja dopiero po świętach oddaje. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 dobra dam znać!! troche się boje żeby koleś tego niezjebał!!!!!! (sorry za słówko) Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 10 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2002 No to ja też nieceirpliwie czekam na wyniki. Po robocie podeślijcie jakieś foto do forum i ewentualne uwagi. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 15 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2002 Panowie! A więc sprawa się ma tak że oprawiam skajem , ale takim specjalnym, przemysłowym!!!! Taniej i nie będzie pękać, ani się odbarwiać i nie przemoknie tak jak skura! O reszcie poinformuje w miare rozwoju prac!!! Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karrol Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 OK. ale czytalem-slyszalem ze kanapy w junakach TEZ robili tak ze boki byly skorzane (podobno pozniej peka niz skaja) a gora zeby nie przemakala- ze skaji(czyli tej skory ekologicznej) :?: :?: :?: co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 16 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 u mnie odpada bo jeżdże dość żadkim moto i chce żeby kanapa była idento, więc dodatkowe szwy z boku odpadają :? Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bauer Opublikowano 16 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2002 Tak tak Karrol , też o tym czytałem w książce pana Rafała Dmowskiego pt. " Księga Junaka". Na marginesie - Super książka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karrol Opublikowano 17 Grudnia 2002 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2002 Tak tak Karrol , też o tym czytałem w książce pana Rafała Dmowskiego pt. " Księga Junaka". Na marginesie - Super książka! wlasnie ja chyba u siebie tak wlasnie sprubuje, a codo ksiazki to mialbym pare zastrzezen- ogolnie :powtorka ze wszystkich w wiekszosci dostepnych instrukcji i malo szczegolow dot. elementow poszczegolnych typow, a tak to facktycznie calkiem fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 31 Grudnia 2002 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2002 no Panowie kanapa się już szyje!! Wybrałem skaj, ale bardzo dobry, i drogi :lol: Pozatym najwiękrzy problem był z nitami, ale znalazłem takie po 40gr. sztuka 8O troche drogie, ale czego się dla moto nie robi... Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 22 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2003 witajcie panowie, ja obszywałem kanape( tzn. facet mi obszywał) własnie skają niebieska w HONDZIE MTX i wyszło casłkiem niezle za 50 zł z materiałem, tylko po jakims czasie troszeczke sie rozciągneła ale tylko minimalnie. pozdrawiam. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi