Skocz do zawartości

Obszywanie Kanapy

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj o godzinie 14.30 zmagałem się z tym samym problemem.

Byłem w zakładzie kaletniczym i facet powiedział że odradza mi skórę ponieważ nasiąka wodą , od siedzenia na nim pojawiają się przebarwienia itp. itd.

Mówił że można to zrobić specjalnie wyprawioną skórą - taką do szycia siedzeń samochodowych ale to od chuka kosztuje. Poradził mi więc żeby zrobić to skórą ekologiczną ze względów praktycznych no i oczywiście finansowych. Podobno wygląd jest porównywalny jak skóry i że takie siedzenie duzo wytrzyma. Chce za to 80 zł z jego materiałem.

:lol: :lol: :lol: :lol:

z tego co ja się orientowałem to skaj lub skóra ekologiczna, jeżeli to nie to samo, jest najleprzy! Ja mam dość trudne siedzenie do obszycia, bo bardzo rozbudowany krztałt z guzikami i marszczeniami więc troche drożej mnie to wyjdzie ok.150 zł. Oprócz tego chce dać sobie nity dookoła !W weekend je oddaje więc napisze co i jak !

Panowie! A więc sprawa się ma tak że oprawiam skajem , ale takim specjalnym, przemysłowym!!!! Taniej i nie będzie pękać, ani się odbarwiać i nie przemoknie tak jak skura! O reszcie poinformuje w miare rozwoju prac!!!

Tak tak Karrol , też o tym czytałem w książce pana Rafała Dmowskiego pt. " Księga Junaka". Na marginesie - Super książka!

wlasnie ja chyba u siebie tak wlasnie sprubuje, a codo ksiazki to mialbym pare zastrzezen- ogolnie :powtorka ze wszystkich w wiekszosci dostepnych instrukcji i malo szczegolow dot. elementow poszczegolnych typow, a tak to facktycznie calkiem fajna

• 2 tygodnie później...

no Panowie kanapa się już szyje!! Wybrałem skaj, ale bardzo dobry, i drogi :lol: Pozatym najwiękrzy problem był z nitami, ale znalazłem takie po 40gr. sztuka 8O troche drogie, ale czego się dla moto nie robi...

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous

witajcie panowie, ja obszywałem kanape( tzn. facet mi obszywał) własnie skają niebieska w HONDZIE MTX i wyszło casłkiem niezle za 50 zł z materiałem, tylko po jakims czasie troszeczke sie rozciągneła ale tylko minimalnie. pozdrawiam. Adam