jjank Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Panowie mam problem z zaworem wydechowym. Dzis postanowiłem sprawdzic czy otwiera się zawór czyli po zdjęciu klapki z lewej strony cylindra (patrząc z pozycji kierowcy)obserwowoałem czy znak na ruchomym elemencie po odkręceniu manetki dociera do dziurki. Okazuje się, że u mnie ten ruchomy element nawet przy pełnym gazie w ogóle się w ogóle nie rusza. Nawet całkowite dokręcenie śruby regulacyjnej na klucz 19 po prawej stronie silnika nic nie daje. Natomiast ten element mogę trochę opuscic w dół śrubokrętem(ale i wtedy znakowi brakuje ok 1cm do dziury, im bardziej wkręcę pokrętło 19 tym nizej mogę opuscic ten znak srubkorętem, ale i tak nie dosc nisko by dotarł do dziurki). Dziwi mnie tez, że srubka na klucz 8 służąca do blokowania tego pokrętła na klucz 19 w ogóle go nie blokuje mimo mocnego dokrecenia. Co ciekawe motorek jezdzi zupełnie dobrze, tzn. wkręca się, ma moc itd., mocy ma mniej niz 250 ale nie jakos drastycznie, o co tu chodzi? Na tym filmiku to chyba jakis inny sprzęt?U mnie jakos inaczej to wygląda idzie zdjąć tą pokrywkę od zaworu bez zdzierania cylindra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Panowie mam problem z zaworem wydechowym. Dzis postanowiłem sprawdzic czy otwiera się zawór czyli po zdjęciu klapki z lewej strony cylindra (patrząc z pozycji kierowcy)obserwowoałem czy znak na ruchomym elemencie po odkręceniu manetki dociera do dziurki. Okazuje się, że u mnie ten ruchomy element nawet przy pełnym gazie w ogóle się w ogóle nie rusza. Nawet całkowite dokręcenie śruby regulacyjnej na klucz 19 po prawej stronie silnika nic nie daje. Natomiast ten element mogę trochę opuscic w dół śrubokrętem(ale i wtedy znakowi brakuje ok 1cm do dziury, im bardziej wkręcę pokrętło 19 tym nizej mogę opuscic ten znak srubkorętem, ale i tak nie dosc nisko by dotarł do dziurki). Dziwi mnie tez, że srubka na klucz 8 służąca do blokowania tego pokrętła na klucz 19 w ogóle go nie blokuje mimo mocnego dokrecenia. Co ciekawe motorek jezdzi zupełnie dobrze, tzn. wkręca się, ma moc itd., mocy ma mniej niz 250 ale nie jakos drastycznie, o co tu chodzi? Na tym filmiku to chyba jakis inny sprzęt?U mnie jakos inaczej to wygląda idzie zdjąć tą pokrywkę od zaworu bez zdzierania cylindra?Jjank nie klonuj tematów :wink: , podnieś cylek i dobrze napasuj ramie w podkowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi