Adam M. Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 W mojej opinii bylo za ubogo w calym zakresie obrotow i dlatego podniesienie iglicy spowodeowalo poprawe w srednim zakresie obrotow.Teraz mozliwe ze uda ci sie zmniejszyc problem wzbogacajac mieszanke na wolnych ( wlasnie sruba skladu mieszanki ).Tyle ze takie podwieszanie wskazuje zwykle na jakas nieszczelnosc w ukladzie dolotowym.Jestes pewien ze wszystkie krocce sa wlasciwie zalozone i opaski podokrecane ?Masz dobra uszczelke na wejsciu rury wydechowej w glowice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Dzięki za potwierdzenie mojej teorii.Kroćce i gaźnik popsikałem dezodorantem przed naprawą. Nic się nie działo. Teraz nie patrzyłem.Jak sprawdzić tę uszczelkę? Bo tam jeszcze nie patrzyłem... W sumie możliwe, że od temperatury metal się rozszerza i przepuszcza jakieś powietrze. Wydaje mi się to mało prawdopodobne, ale zawsze można sprawdzić. Pozdrawiam. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Sprawdzenie uszczelki jest mozliwe po dokreceniu rury wydechowej od glowicy.Jesli jest ubita i widac ze przepuszcza trzeba wymienic na nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Temat do zamknięcia. Mechanik jak zwykle zajęty, więc samemu wzbogaciłem mieszankę i po ~40min dzisiejszej jazdy motocykl chodził jak złoto :) Nieraz jeszcze strzeli w tłumik, ale to pewnie ze względu na jego naturę - przelotowy. Dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi