BugsBunny Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W lipcu planujemy pojechać trasę jak w tytule. Około 1500km powrót ze szwecji promem do świnoujścia. Jak na razie jest nas 2 motocykle Ja jadę Triumphem i mój wujek z córką na BMW. Podróż spokojna raczej zwiedzanie. Spanie gdzieś w tanich przyczułkach, namiot odpada. Wyprawa będzie raczej w stylu piątek - poniedziałek. Jeżeli ktoś bywał w tych rejonach to prosiłbym o podzielenie się cennymi uwagami. Z tego co się orientowałem to warto w Dani jechać zachodnim wybrzeżem, widoki ponoć niesamowite. Ponoć też ceny w Danii i Szwecji są mocno wygórowane. Jak wyglądają ceny itp. Wie ktoś może ile kosztuje przejazd mostem z Danii do Szwecji? Co warto zobaczyć w okolicy przejazdu?Może ktoś chciałby dołączyć do wyprawy. Nie wiem dokładnie jaka liczba osób była by optymalna. W załączniku wgrałem wstępna trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jak zmodyfikujecie odrobinę trasę to macie nocleg, piwo i jadło oraz pewny parking za free (trzy osoby jeszcze damy radę). Nie liczcie na hiltona :icon_mrgreen:Moja pozycja klik Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0minik Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jak zmodyfikujecie odrobinę trasę to macie nocleg, piwo i jadło oraz pewny parking za free (trzy osoby jeszcze damy radę). Nie liczcie na hiltona :icon_mrgreen:Moja pozycja klik _Monter_ Ty uważaj bo całe forum będzie się zjeżdżać na weekendy :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jak zmodyfikujecie odrobinę trasę to macie nocleg, piwo i jadło oraz pewny parking za free (trzy osoby jeszcze damy radę). Nie liczcie na hiltona :icon_mrgreen:Moja pozycja klik _Monter_ Ty uważaj bo całe forum będzie się zjeżdżać na weekendy :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz: Byle nie na raz :icon_mrgreen: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Tak wstępnie jestem zainteresowany takim wypadem :)Co do cen to faktycznie jest drogo. Miałem okazję spędzić jeden dzień w Kopenhadze. Miasto ładne, ale ceny koszmar ;] Byle Carlsberg i żarcie w BurgerKingu kosztowały fortunę :/ Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BugsBunny Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Jak zmodyfikujecie odrobinę trasę to macie nocleg, piwo i jadło oraz pewny parking za free (trzy osoby jeszcze damy radę). Nie liczcie na hiltona :icon_mrgreen:Moja pozycja klik Dzięki za propozycję, ale jednak trochę bardzo nie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba87 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jeśli na początku lipca, to może i ja bym się załapał :) osobiście chciałem jechać do Aalborgu do znajomego na sama północ Danii... na pewno temat do przemyślenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam , mieszkam w danii od paru lat , i sorki ale wydaje mi się że dania jest strasznie nudna , taka płaska jeżeli chodzi o krajobraz , południe szwecji zresztą też, ale to wasza trasa wasz wybór,na mapce widziałem że macie przejazd dwoma duńskimi mostami płatnymi pierwszy między Fyn a Selandją koszt to 16 euro za motocykl , i drugi łączący kopenhage z Malmo 22 euro za motorek , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Jak zmodyfikujecie odrobinę trasę to macie nocleg, piwo i jadło oraz pewny parking za free (trzy osoby jeszcze damy radę). Nie liczcie na hiltona :icon_mrgreen:Moja pozycja klik jakbym wiedział - to bym skorzystał chociaż z kawałka podłogi jak leciałem do NL i na week a miałem akurat po drodze :D :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Witam , mieszkam w danii od paru lat , i sorki ale wydaje mi się że dania jest strasznie nudna , taka płaska jeżeli chodzi o krajobraz , południe szwecji zresztą też, ale to wasza trasa wasz wybór,na mapce widziałem że macie przejazd dwoma duńskimi mostami płatnymi pierwszy między Fyn a Selandją koszt to 16 euro za motocykl , i drugi łączący kopenhage z Malmo 22 euro za motorek ,Czy za te mosty można płacić Kartą? Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 Za paliwko ok 12,5 dkk za litr, w Danii radzilbym trzymac sie ograniczen predkosci. Seba 87 , prawdopodobnie bede tez wybieral sie do DK, co prawda troche blizej niz aalborg ale w tym roku planuje objechac Danie wzdluz i wszerz wiec mozna uskutecznic cos, zwlaszcza ze jestes z wlkp :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam ponownie , to prawda z prędkościami radze uważać na drogach w dani, niema tu co prawda tak częstych kontroli policyjnych , ale zdarzają się foto radary , jadąc autostradą łapią ta tych wiaduktach ponad autostradą co przebiegają , no i mandaty są jak ceny duńskie jakieś 5 razy wyższe od polskich ,a mosty można opłacać w koronach duńskich, kartą myślę że wszystkie karty działają ,chociaż w sklepach możecie mieć problemy nie wszystkie karty są obsługiwane ,ale mosty i stacje paliw nie powinniście mieć problemów płacąc kartą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 jadąc autostradą łapią ta tych wiaduktach ponad autostradą co przebiegają rozumiem że fotki robią od przodu to na Moto się nie łapiemy? :buttrock: Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirgl Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 fotki tak , raczej od przodu , ale widziałem akcje nie raz jak stoją na wiaduktach nad autostradą 3-4 motory policyjne jeden z radarem mierzy a reszta gotowa do pościgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmsa Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 fotki tak , raczej od przodu , ale widziałem akcje nie raz jak stoją na wiaduktach nad autostradą 3-4 motory policyjne jeden z radarem mierzy a reszta gotowa do pościguO dzięki kolego Migrl to cenna uwaga :icon_exclaim: Cytuj DUCATI nie są takie złe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi