Gość swirzy82 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 witam wszystkich i mam pytanie.. jak teoretycznie powinno zachowywac sie sprzęgło po zmianie sprężyn na krótsze i wyraznie mniej twarde? wg. mnie powinno byc odwrotnie czyli im krótsze tym twardsze powinny byc .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Pytasz się o pracę klamki? Na takim zestawie będzie ona lżej pracowała. Po co to robisz? I w jakim motocyklu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 wg. mnie powinno byc odwrotnie czyli im krótsze tym twardsze powinny byc ..Twardość sprężyny nie zależy od długości, tylko od materiału z jakiego została wykonana a długość sprężyny będzie miała wpływ na zakres pracy. Długość, materiał, ilość zwoi, to wszystko ma wpływ na charakterystykę sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swirzy82 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Pytasz się o pracę klamki? Na takim zestawie będzie ona lżej pracowała. Po co to robisz? I w jakim motocyklu?..witam..skladam fazera na handel i zauwazylem ze na zapasowym silniku mam inne sprezyny.moje w sprawnym silniku sa żólte i dluzsze i twardsze ...te co wyciągnolem sa niebieskie krótsze i wyraznie mniej twarde. na zóltych klamka pracuje dosyc ciezko w miescie czasami trzeba sie o cisnac...bede wymienial linke z tarczami i ciekawy jestem poprostu jak by to pracowalo jakby sobie podmienil na niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweli Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 :) Możesz powiedzieć co miałeś na myśli komentując w taki sposób temat w mechanice? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi