V12 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) Niezły z ciebie druciarzTo nie ja tak zrobiłem :) Mimo ze uwazasz mnie druciarza to wzgledy bezpieczeństawa przestrzegam ostro.I szlag mnie trafia ze dzis pogoda a nie moge jechac przez ten łańcuch.Szkoda mi tylko zebatek bo na 100% były zmieniane i za duzo nie przejechałypozdr Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez V12 RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Niezły z ciebie druciarzTo nie ja tak zrobiłem :) Mimo ze uwazasz mnie druciarza to wzgledy bezpieczeństawa przestrzegam ostro.I szlag mnie trafia ze dzis pogoda a nie moge jechac przez ten łańcuch.Szkoda mi tylko zebatek bo na 100% były zmieniane i za duzo nie przejechałypozdr Greedo ma rację - druciarz :icon_biggrin: Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Dzis mnie tkneło i rozebrałem sprzęglo- a co mi tam Od razu zobaczyłem że ktos juz tam pchał łapki(silikon na uszczelce)Pierwsze co to łożysko wysprzęglika sie nie obracało lekko- mysle pewnie padło, ale odręciłem cztery sróby co trzymają sprężyny okazało sie łożysko ok.Odbezpieczyłem nakrętke wałka pneumat w reke odręciłem i wyjolem tarczki i zabierak po zaznaczałem kolejnosc i pomierzyłem wszystko w normie.Skręciłem zabierak.Sróby docisku skręciłem równomiernie i wtedy trzpień docisku zaczoł sie ładnie obracać.Mysle że być może ktoś źle wycentrował (nierównomiernie dokręcał) docisk i dlatego trzpień nie obracał się swobodnie Po skręceniu nie testowałem jeszcze dobrze koło domu chwile i powiem ze jest lepiej z 1 na 2 bardziej miekko wchodzi tak jak by sie lepiej sychronizowało. Pojawił sie tez stuk kiedy na postoju wbijam 1 ale to uwazam za dobry objaw bo wszyscy moi kumple tak mają pozdr Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez V12 RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi