ziemowitt Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam, posiadam Suzuki GS 1000 GL z 1980 roku. Niedawno zepsuł mi się prędkościomierz. Odpadła wskazówka, licznik obraca się dookoła i hałasuje podczas jazdy.Czy ktoś może wie gdzie znaleźć tego typu części do leciwych sprzętów?No i czy może dałoby radę kupić jakiś nowszy zamiennik? Nie wiem czy każdy licznik można wsadzić do każdego motoru jeśli tylko skala km/h się zgadza. Pozdrawiam serdecznieSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Najtaniej na amerykanskim Ebay.com, ale przesylka troche zakosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Szukałem na jebaju.de ale nie ma. Moja rada to odwiedzić zegarmistrza. Potrafią naprawiać takie rzeczy. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 To inny rodzaj szybkosciomierza, magnetyczny nie chronometryczny.Teraz ucze sie wlasnie takie naprawiac :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemowitt Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 To inny rodzaj szybkosciomierza, magnetyczny nie chronometryczny.Teraz ucze sie wlasnie takie naprawiac :).Ooo! nawet nie wiedziałem o takim podziale... :) A po pierwesze dzięki serdecznie za zainteresowanie moim problemem! Z tym zegarmistrzem to ciekawa sprawa. w wolnym czasie sprobuje zrobic wywiad wsrod poznańskich clockmasterów czy ktorys by się tego nie podjął. Patrzyłem na jebaju też. nic a nic. Może ktoś wypowie się jeszcze na temat zamienników? np od starej Kawy Z1000? albo jakiejs Yamahy XS czy czegkokolwiek innego z lat 80?Mogłoby to przejść? Pozdrawiam Sławek vel "Ziemowitt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suzi86 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Szukałem tematu co by nie robić innego, ale podepnę się tu.Mam Suzuki GSF 600 i muszę wymienić całą że tak powiem szafę :/ motocykl przeżył lekką wywrotkę, ale niestety zegary mocno ucierpiały. Potrzebował bym nowych. Szukałem troszkę i nie mogłem nic znaleźć. W Larsonie mi powiedzieli że nie mają takich części (nie wiem czy prawda czy niechęć pani na infolinij do udzielenia informacji).Podpowiedzcie gdzie mogę poszukać. Do wymiany ogólnie zegary, z naciskiem na zachowanie oryginalnego wyglądu.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi