mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. W mojej zx6r 636 03r przy normalnej jeździe w trasie (około 140) utrzymuje się temperatura 65 stopni a z tego co wyczytałem większość moto ma mniej więcej 80. Więc wymontowałem termostat i zagotowałem. Otwiera się przy 60 stopniach tak jak jest na nim napisane i wygląda że wszystko jest ok. Czy ten typ tak po prostu ma niską temperaturę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
George954rr Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. W mojej zx6r 636 03r przy normalnej jeździe w trasie (około 140) utrzymuje się temperatura 65 stopni a z tego co wyczytałem większość moto ma mniej więcej 80. Więc wymontowałem termostat i zagotowałem. Otwiera się przy 60 stopniach tak jak jest na nim napisane i wygląda że wszystko jest ok. Czy ten typ tak po prostu ma niską temperaturę ? A jaka była temperatura zewnętrzna?Przy temperaturze jaka jest w tej chwili to jak najbardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 ja latalem swoja kolo 2-3oC i trzymala ponad 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Zawsze 65 bez względu na temperaturę zewnętrzną, wiosna,lato,jesień tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. W mojej zx6r 636 03r przy normalnej jeździe w trasie (około 140) utrzymuje się temperatura 65 stopni a z tego co wyczytałem większość moto ma mniej więcej 80. Więc wymontowałem termostat i zagotowałem. Otwiera się przy 60 stopniach tak jak jest na nim napisane i wygląda że wszystko jest ok. Czy ten typ tak po prostu ma niską temperaturę ? Termostat w Twoim motocyklu powinien otwierać (początek otwarcia) przy temp. 58-62 stopni ale pełne otwarcie (8mm) następuje przy 95 stopniach i taki napis powinien być nabity na obudowie termostatu.Istnieje prawdopodobieństwo, że ktoś zamontował w tym silniku termostat z TICO za 12 zeta chcąc zaoszczędzić. Ten sposób naprawy jest coraz popularniejszy stosowania podzespołów samochodowych w motocyklach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 W serwisówce jest napisane że maksymalne otwarcie jest przy 75 stopniach.Nie jest to termostat od tico bo ono ma otwarcie przy 82 bo sprawdziłem w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 W serwisówce jest napisane że maksymalne otwarcie jest przy 75 stopniach.Nie jest to termostat od tico bo ono ma otwarcie przy 82 bo sprawdziłem w internecie W której serwisówce ?75 stopni pełnego otwarcia jest tylko dla modelu RR podczas chłodzenia silnika wodą destylowaną na torze wyścigowym. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Pobrałem sobie z internetu: Kawasaki_ZX6R-6RR_B1_2003_Service_Manual_(German) i tak jest tam napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 napisałeś, że masz ZX6R /03 a opierasz się na serwisówce dla całkiem innego modelu? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Więc jaką powinienem mieć do mojego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Więc jaką powinienem mieć do mojego modelu ? Już pisałem, czytaj post #5 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Nie mogę znaleźć właściwej serisówki. a ty z kąd masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Nie mogę znaleźć właściwej serisówki. a ty z kąd masz ? z serwisu autoryzowanego KAWASAKImożna to u nich kupić tylko jest delikatnie mówiąc drogawa Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszzx6r Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 ale jak sprawdziłeś że termostat ma maksymalne otwarcie przy 95 st. nie chce się wymądrzać tylko upewnić bo taki termostat 200 zł kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 ale jak sprawdziłeś że termostat ma maksymalne otwarcie przy 95 st. nie chce się wymądrzać tylko upewnić bo taki termostat 200 zł kosztuje na obudowie termostatu producent nabija wartość temperatury max.otwarcia Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi