mariuszyzfr1 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam :flesje: Od wczoraj jestem posiadaczem kasku Shoei XR 1000. Zdecydowałem się na niego ze względu na okazyjną cenę no i na to, że bardzo dobrze leży na głowie (noo.. może z wyjątkiem uszu). Kask już od wielu lat istnieje na rynku także mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto miał podobny problem i udało mu się jakoś temu zaradzić. A więc chodzi o pinlocka.. A raczej o antyfoga zakładanego na owe pinlocki. Ameryki raczej nie odkryje stwierdzając, że przy wyższych prędkościach górna granica antyfogu przecina się z linią wzroku co przy szybszej jeździe trochę bardzo przeszkadza :) I teraz moje pytanie. Czy macie jakieś inne sposoby zapobiegające parowaniu? Wiem, że taki antyfog na pinlocki całkowicie zapobiega parowaniu ale osobiście nie jeżdżę w zimie czy przy minusowych temperaturach (no może z wyjątkiem dzisiejszego dnia :crossy: ) dlatego wystarczy, że owy sposób ograniczy to parowanie na wiosenno-letnie przejażdżki + od czasu do czasu jakieś małe nocne latanie. Mam Sharka S900 a jeszcze wcześniej Caberga 104 groove i parowanie w obu kaskach występowało raczej rzadko. Co radzicie? Jakiś spray czy może kupno innej szybki z "wbudowanym antyfogiem", folią itp z czym mamy do czynienia w kaskach z trochę niższej półki? podobno model RF (amerykański odpowiednik XR) nie ma pinlocka także musi to być tam czymś zastąpione. także czekam i liczę na jakieś dobry porady :) pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Kiedys jak mialem kask AGV XR-2 to uzywalem takiego plynu scott w atomizerze - sprawdzal sie calkiem fajnie i wystarczał mniej wiecej na caly dzien po jednokrotnym spryskaniu szyby. Coś takiego jak w linku poniżej: http://www.thefind.com/pets/browse-scott-anti-fog-cleaner Pozdrawiam Edytowane 17 Lutego 2011 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 (edytowane) Czytałem też, że płyn do mycia naczyń całkiem dobrze się sprawdza. Kwestia tylko tego czy jak spryskam taką szybkę jakimś płynem to czy jak później założę antyfoga na pinlocki to czy nic się z nim nie stanie. Podobno te antyfogi są strasznie "wrażliwe" :) dzięki za odpowiedź :flesje: Edytowane 19 Lutego 2011 przez mariuszyzfr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 FogCity - super sprawa http://allegro.pl/listing.php/search?string=fogcity&category=0&sg=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 przy nauce gumowania w temperaturach około zera się sprawdzał więc jest genialny :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszyzfr1 Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Ok wielkie dzięki za pomoc :notworthy: teraz tylko pytanie co z pinlockiem, czy da się je zdemontować? nie ma mnie teraz w domu (biedny student) ale jak wrócę to coś pokombinuję :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Mi nie przeszkadza, moze pomyśl o szybie od rf-1000 czyli bez pin`ów , szybe spryskasz lub ustawisz wloty odpowiednio, XR ma dobrą wentylacje ... Pzdr Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi