michoa Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 witam więc potrzebuje kupić kufer, w który wejdzie (zmieści się :D ) kask integralny w największym rozmiarze xxl, kufer musi być zamykany na kluczyk...... fajnie by było jakby miał jakieś sympatyczne mocowanie do bagażnika, umożliwiające łatwe zakładanie i ściąganie, żebym nie musiał odkręcać i przykręcać śrubami 5 czy 6 śrub.......pozatym chciałbym stosować naprzemiennie w enduraku i w kibelku..........aczkolwiek jak będzie po prostu przykręcany do bagażnika też przeboleje........ jakość wykonania może być bylejaka w gre wchodzą nowe i używane :D priorytet to jak najtaniej :D na allegro są chyba wielkie chińskie pudełka zamykane na kluczyk nowe po 140, tylko nie wiem czy wejdzie w nie taki wielki kask :D z góry dzieki za linki do allegro ew sklepów internetowych.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Artur Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Bartas z forum XTZ chyba jeszcze coś ma z używanych firmówek. Kupiłem od niego boczne H&B Junior za 220zł :buttrock: Co chwilę ma coś nowego. Lepsza firmowa używka niż nowa chinka ;) Edytowane 15 Lutego 2011 przez _Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Jak coś znajdziesz, to upewnij się jaką to ma płytę montażową (adapter), jakieś używane płyty wyrwiesz na allegro za marne grosze i jak kupisz dwie, to kufer wystarczy tylko odpiąć i przyczepić w drugim moto (potrzebny jest wtedy tylko kluczyk). Givi/Kappa/Moto-detail mają mocowania monolock albo monokey, wszystko jest znormalizowane (mimo różnych kształtów płyt, uchwyty są takie same). Każdy inny producent ma praktycznie jeden system, zwłaszcza jak kufry i płyta są w podobnym wieku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-lisio- Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Kup coś na Monokey-u, to mocowanie jest bardziej solidne od Monolocka. Nieraz na Allegro są rozsądne używki za dobre pieniądze. Te które wspominałeś za 140 zł to Awina. Same kufry nie są najgorsze ale ich płyty są koszmarne, no i są za płytkie do dużego kasku. Ja mam GIVI E45 na topcase i jest OK, baniak mam spory a kask szczękowy XXL wchodzi bez problemu i jeszcze trochę luzu jest a jak jadę po małżonkę do pracy to jej kask+kurtka+spodnie :biggrin: Cytuj jazda motocyklem to najprzyjemniejsze co można robić w ubraniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi