BARTEK1 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam pare dni temu zakupilem Gsxr 1000 k1 , ze wzgledow finansowych jest to motocykl po wypadku.Lewa i prawa strona poszarpana , wiaska kabli z prawej (zerwana kostka i pare kabli-zlutowane).Obydwa gryfy zerwane,zegar uszkodzony ale wskazowka i kontrolki chodza. Kiedy przekrencam kluszyk kontrolka oleju zapala sie , kontrolka swiatel ,klakson wszystko dziala ale nie slychac pompy i nie swieci sie luz "N".Dlatego tez silnik nie kreci.Chcialem znalesc czujnik luzu ale nie wiem gdzie on jest lub od czego jest zalezny(skrzynia biegow chodzi bez zarzutu).Mam tez wodpliwosci co do czujnika wypadku , mozna go jakos sprawdzic zeby dalej chodzil czy musi byc nowy Moze ktos z was ma pomysl od czego tu zaczac z gory dziekuje za podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Po lewej stronie silnika pod zębatką zdawczą masz GP Sensor. Z tego co pamiętam to luz zaświeci się jak go zmasujesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK1 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 ok dzieki bede szukac lewa strona to tam gdzie jest dzwignia zmiany biegow , mam juz nie pewnosc bo dostalem tez wiadomosc , ze mam szukac po tej stronie gdzie jest wiaska kabli a ona jest po stronie gdzie jest hamulec nozny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 juz mi Ciebie brakuje na drodze. moze ze wzgledow finansowych zdecydujesz sie zrezygnowac z jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK1 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 I to jest to wszystko co chciales mongrego napisac :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 bez kitu Bartek1 ale to o czym piszesz i w jaki sposób zasługuje na takie odpowiedzi. MUSISZ sciągnąć sobie serwisówkę! i tam jest wszystko po kolei opisane, gdzie znajduje sie każdy czujnik i jak go sprawdzić. Zobacz czy nie masz błedów (FI na wyświetlaczu), pamiętaj o klamce sprzęgła- musi być wciśnięta by rozrusznik kręcił (przede wszystkim to czujnik sprzęgła musi być sprawny). Pompa paliwa się włacza? Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK1 Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARTEK1 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 K1 odpalila luz sie swieci i rozrusznik kreci a zalezne to bylo od przekaznika(przekaznik kierunkow i nuzki bocznej) ktorego nie bylo . Teraz pozostaje wymiana elementow i lakierowanie: Dzieki za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi