Gość Arni Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 Jawki to niestey sprzet dość czuły na wszelkie rozregulowania i niedomagania.Dziś kopiesz i pojedzie jutro moze juz nie zapalić.po prostu wszystko musi być dokładnie zgrane wieć proponuje Ci przejrzyj WSZYSTKO od podstaw:zaczynając od filtra powietrz poprzez gaznik,cylinder i zapłon aż do rury wydechowej a przyczyne powinienes znalezc.Ja mam natomiast tak że jak zciągne filtr to motorka w ogóle zapalić nie idzie a na starym filtrze też go dusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arni Opublikowano 30 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2004 Jawki to niestey sprzet dość czuły na wszelkie rozregulowania i niedomagania.Dziś kopiesz i pojedzie jutro moze juz nie zapalić.po prostu wszystko musi być dokładnie zgrane wieć proponuje Ci przejrzyj WSZYSTKO od podstaw:zaczynając od filtra powietrz poprzez gaznik,cylinder i zapłon aż do rury wydechowej a przyczyne powinienes znalezc.Ja mam natomiast tak że jak zciągne filtr to motorka w ogóle zapalić nie idzie a na starym filtrze też go dusiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr00bY Opublikowano 7 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2004 a jeśli chodzi o to że nie ciągnie to jak ja jej daje gazu to ona wydaje dziwny buk i zaczyna zwalniąać zamiast przyspieszać Skąd ja znam problemy właścicieli jawek :) Mam u siebie w motorynce gaźnik od jawki. W morze pływakowej jest taka śrubka z dyndzlem na który napiera pływak zamykając dopływ paliwa. U mnie notorycznie się wykręca powodując zdychanie z braku benzyny po odkręceniu gazu. Przedwczoraj przykręciłem zobaczymy ile wytrzyma :twisted: Ps. Głowica nie splanowana jeszcze (musiałem wymienić bo zjadło gwint na świecy), a już jest najszybsze we wsi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 26 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2004 stary , słuchaj ja miałem to samo - robisz tak : -czyscisz calutki gaznik , wsystko wykręcasz -sprawdz czy otwór kturym wlatuje mieszanka z gaznika do kolanka od cylindra jest taki sam jak drugi ( czy pasuje idsealnie )-jesli wymieniłes filtr , sprawdz cała drogę od wlotu do filtra do wylotu ( ewentualnie załuz na wlot filtra kawałek butelki aby powiekszyc wlot powietrza - to zwiekszy moc na niskicch obrotach -wyreguluj gaznik srubkami ( jałową , i tąod wlotu powietrza )To powinno pomuc przynajmniej u mnie pomogło ,,, jawka z 50 jedzie 65 , ma duuuuuzo wieksza moc i mozna spox jezdzic we 2 osoby :crossy: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi