Artur Hary Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Witam mam problem z licznikiem elektronicznym w ktme sxc 625 którego niedawno nabyłem i nie miałem do czynienia z takim.Przekręcając kołem nie pokazuje prędkości ,sam licznik można załączyć ręcznie pokazuje wszystkie funkcje podświetla i gaśnie.Wiem że jest regulacja między magnesem na tarczy a sensorem na zacisku którym regulowałem wkręcając i wykręcając ale to nic nie daje.Pytałem w serwisie KTM,prawdopodobnie pan powiedział że to sensor i można coś kombinować ale namawiał do zakupu kompletu (sensor z całym przewodem za 160 zł )Dlatego mam pytanie czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym czy ewentualnie gdzie dostać taki sensor jak go wymienić bo chcę uniknąć takich kosztów skoro sam licznik jest dobry Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 sprawdź czy przewód jest cały, mógł się ułamać i dlatego sygnału nie łapie ew. spróbuj rowerowym podmienić Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Prawda w tym, że najczęstszą usterką jest same uszkodzenie przewodu między cewka(sensorem) a licznikiem. Znajdź miejsce w, którym się zgina. Jeśli masz pojęcie o rezystancji i "dzwonieniu" przewodów to sobie poradzisz, jeśli nie masz owego pojęcia to poproś kogoś. Zacznij od przedzwonienia przewodu z cewką w miejscu gdzie dochodzi do licznika. Jeśli będzie przerwa to pozostaje Ci przedzwonić w najbliższym puncie łączenia się cewki z przewodem. Jeśli wtedy będzie przerwa to znaczy, ze cewka kleknęła. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Hary Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Dzięki ,zdemontowałem licznik z przewodem i miałem zawieść do kolegi żeby mi sprawdził czy przewodzi ale okazało się że przewód jest przerwany i już raz był lutowany i pod lutem pękł Naprawiłem ponownie dodatkowo wzmocniłem i wszytko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi