smigluss Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam, kupilem motor, mam papiery ze Szwajcarii, ale nie mam żadnego dokumenty przewozowego, czy to będzie jakiś problem podczas rejestracji? Boję się tego, żeby celnicy nie sprzątneli mi motorku za który wybuliłem dośc duzo kasy Miał ktoś motor ze szwajcarii? Gdyby ona była w UE byłoby łatwiej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 wyniki z wyszukiwarki. może coś tam znajdziesz, zanim ktoś podpowie jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Nie masz odprawy celnej motocykla to go nie zarejestrujesz. Nie uiściłeś należności celnych to może grozić ci nawet sprawa karno-skarbowa.Nie piszesz w jaki sposób stałeś się posiadaczem tego sprzętu, jakie masz dokumenty, umowy itp.Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs87 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Kolega ściągał stamtąd skuter przywiózł go w passacie wystarczył do rejestracji dowód rejestracyjny plus umowa, a w urzędzie celnym w każdym mieście załatwić możesz resztę, oclić itd pracuję tam 7 mies w roku, przez cały ub. rok szukałem motocykla i za cholerę nie znalazłem nic w dobrej cenie, kupiłem moto w PL i na przyczepce chcę go zabrać ze sobą na chwilę do szwajcarii, na urlop zjeżdżam po 4 miesiącach a w tym czasie po szwajcarii chcę trochę pośmigać, ciekawi mnei tylko jak na granicy będzie gdy będę go miał na przyczepce :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Ja mam motocykl ze Szwajcarii. Mam do niego SAD (bo to import towaru spoza UE) i dokument sprzedaży od właściela. Zarejestrowany bez żadnych sęków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi