Szoti Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam mam mały problem z deklem od oleju mianowicie jest dziwnie przeżarty w okolicach pompy wody jak i sama pompa. Potrzednik motocykla poklejił to klejem prawdopodobnie POXIPOLEM. Niestety woda dostaje sie do oleju. Mam jakiś sposób na uszczelnienie pompy od środka ?? wygląda to jak ktoś polał kwasem i sklejił.. Jak by ktoś miał taki dekiel na zbyciu to prosze pisać rok motorka to 1985.. ale z tego co wiem to od nowszej też pasuje. Dziękuje i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Gdybyś dał foto to nie trzeba by gdybać. Myślę, ze po prostu widzisz korozję alu od używania wody zamiast płynu chłodzącego.Poza tym aluminium może pękać (mikropęknięcia i wtedy faktycznie będzie się wydostawać płyn. Najlepiej zmień obudowę. Chyba, ze zapodasz foto. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Gdybyś dał foto to nie trzeba by gdybać. Myślę, ze po prostu widzisz korozję alu od używania wody zamiast płynu chłodzącego.Poza tym aluminium może pękać (mikropęknięcia i wtedy faktycznie będzie się wydostawać płyn. Najlepiej zmień obudowę. Chyba, ze zapodasz foto. hmmm to będe musiał rozbierać jeszcze raz ale ok jutro zapodam fotki. Myślałem nad spawaniem '_Monter_' powinieneś wiedzieć u kogo bo jesteś z okolicy warsztat w Sulimach. Ale nie bardzo wiem czy to wyda jak narazie szukam nowego dekielka Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Szoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Zależy jak to wszystko wyglada, dal bys zdjecie i mozna bylo by gdybac. Jak jest mozliwosc dobrego dojscia to spawaj pokrywe, dremel w dlon dobry frez i powinno smigac. Jak narazie nie masz nic do stracenia wiec kombinuj, niestety czasem trzeba rzezbic w tzw. gownie, choc ja za takimi sposobami nie przepadam, bo wiadomo jak to najczesciej wychodzi na krotka mete. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Foto moze w piątek zapodam bo dalem dla mechanika może będzie spawał ale wątpie po zdrapaniu 2 garści Poxipolu dziury były na wylot. Teraz mam pytanie nie wiem czy w polsce dostane taki dekiel bo z tego co wiem to pasuje od 1984 do 1988. Jak sądzicie ile kosztuje paczka z USA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Sorry za offa ale szoti nie myślales zeby tego starego rupcia sprzedac i kupic jakas nowsza konstrukcje? Z tego co widze to dziura bez dna jest. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) hmm ? zrobilem kapitalke silnika i silnika gra jak trzeba może mylisz motory sporo kłopotu miałem z poprzednią crką .. jedynie został ten dekiel Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Szoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 hmm ? zrobilem kapitalke silnika i silnika gra jak trzeba może mylisz motory sporo kłopotu miałem z poprzednią crką .. jedynie został ten dekiel Twoja Honda CR z 1985 roku po kapitalce jest dalej starym strupem wartym kilka złotych w którego będziesz non stop wkładał kupe siana. Ja rozumiem że nie każdego stać na kupno świeżej sztuki ale utrzymanie 15-sto letniej crossówki to jest strzał w kolano. Kolega wyżej dobrze ci radzi- sprzedaj to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 mieliśmy mówić o deklu.. ale spoko dobra temat do zamknięcia machanik dzwonił ze pospawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 siema.. dekiel pospawany jednak dalej deikatnie cieknie... i mam pytanie czy od nowszej Cr podpasuje dekiel ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zawieź ten dekiel do Giżycka na białostocką. Na przeciwko sklepów i motelu w podwórku jest warsztat, który zajmuje się tylko spawaniem róznych metali.Koleś cuda wianki spawa. Znamy się i można mu zaufać.512083081 to jego numer. Jeśli cieknie po spawaniu to znaczy, że spawacz dał ciała. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ok jak nie znajde jakiegoś dekla przez niedziele.. To zawioze... Dzięki za namiary Jak sądzicie czy to nie jest czasem 85/86 rok ? ? patrząć po owiewkach i siedzeniu sie zgadza. http://allegro.pl/honda-cr-250-komplet-cze...1394362095.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi