gajos Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Witam! Zlozylem motorek i zapuscilem silnik ale... po 5/10 minutach pracy na niskich obrotach silnik gasnie i nie mozna go uruchomic (trzeba odczekac z 2/3 minuty) jak zaczyna sie dlawic to daje mmu lekko gazu ale slychac ze sie zalewa i gasnie... w trakcie jazdy jest wszystko ladnie dziala poki nie zaczne hamowac... wciskam sprzeglo do opou wciakam hamulec i moto gasnie( jak daje gazu to slychac ze sie zalewa) i znowu nie chce zapalic.Wyczyscilem caly wydech, zaplon jest ustawiony dobrze iskra jest sliczna(duza i niebieska).Ja bym stawial na sprzeglo albo gaznik... Ile kosztuje te 2 czesci.. ? Jeszcze jednym moim problemem jest 3 bieg... ;/ ktory nie chce wskoczyc(przed rozlozeniem silnika dzialal) a ja skrzyni nie ruszalem... Czekam na odpowiedzi i na koszty naprawy.. :buttrock: Z gory dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Hej Gajos ale tobie ona gasnie na postoju jak wrzucisz bieg?? Bo jak tak to sprzęgło a jak nie to może gaźnik albo świeca po rozgrzaniu traci iskre i jak dajesz gazu to ona teog nie spala i sie zalewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Sam sobie odpowiedziales, jak mowisz ze sie zalewa to jest cos nie tego z gaznikiem. Jesli oczywiscie iskre masz dobra. A co do 3 biegu, to moze cos sie stalo z automatem do przelaczania biegow (?). A moze jest tylko trzeba dobrze wrzucic. U mnie w ogarze i u kumpla w jawce zawsze 3 wrzucalo sie tak: po dwojce lekko do gory i znowu na dol i byla trojka. Swoja droga kiedys dawno jak kupilem sobie jawke skuter, jezdzilem chyba przez 2 tygodnie na dwoch biegach, bo nie umialem trojki wrzucic :buttrock: A innym powodem, jesli wymieniles tlok i robiles szlif, moze byc ze szlif zostal zrobiony troche za ciasno i chodzi mulwato bo sie lekko przyciera. Innym powodem moze byc za duzo oleju dodanego do benzyny, na dotarciu powinno byc 1:25, a normalnie 1:30 Nie wiem czy w czyms pomoge, ale jak by u mnie byl taki przypadek to bym to posprawdzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos Opublikowano 9 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Gasnie na biegu jalowym(luzie). A biegi u mnie w jawie tak wygladaja... od gory:jedynka luz dwojka luz trojka.A bieg nie chce weksc i to w srodku musi byc cos nie tak... nawet jak stane na pedale zmiany biegow to nie idzie ;/ . Jeszcze jeden objaw mam nieciekawy czasem sie tak dzieje... jak redukuje z 2 na 1 to zgrzyta skrzynia czasem. Wiec jak narazie to mam sprzeglo do regulacji, skrzynie do obejrzenia i gaznik ile kosztuje (mysle ze drogo) i moze ktos da jakis schemacik ;) i powie co tam moze byc nie tak ;). Swieca to raczej nie jest... bo rozne swiece wkladalem.. i jak zgasl odrazu wykrecalem i iskra dalej piekna...A z mieszanka to przesadzilem na poczatku :clap: strasznie kopcil i normalnie olej lecial z tlumika ;) ale potem wyszyscilem caly wydech i nalalem dobrej mieszanki. Dzieki za odpowiedzi... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Co do tej skrzyni, to mozesz miec wyrobione zebatki i ja na Twoim miejscu bym tam zajrzal. Bo nie powinno sie tak dziac jak opisujesz. Wiesz co mozesz narazie zrobic. Zagrzej silnik, zlej olej i zobacz czy sa opilki metlu - jak sa to rozbieraj silnik, jak nie ma to narazie mozesz jezdzic, ale za jakis czas i tak by sie przydalo tam zajrzec. Gaznik nowy to koszt kolo 100 zl, ale bez sensu go kupowac, bo w samym gazniku nie ma sie zbytnio co popsuc. Mozesz odkrecic dysze i przedmuchac (tylko nie wsadzaj tam zadnego druta bo je rozkalibrujesz i beda do wyrzucenia) A jesli Ci gasnie na jalowym, to podkrec sobie obroty biegu jalowego (ta srodkowa sruba). Rob to przy cieplym silniku. Moze tez byc iglica w gazniku na zlym zabku. Zobacz na ktorym masz ta iglice, na dotarciu powinna byc na srodkowym, ale jesli Ci moto gasnie to przestaw sobie ja na gore, wtedy mieszanka bedzie bogatsza i obroty wzrosna. (moge sie mylic, bo przy ogarze juz dawno nie grzebalem, jak tak to sorry niech ktos mnie poprawi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Człowieku na co ci nowy gażnik który kosztuje około 150zł .Kupisz nowy gaznik a w starym sie okaze ze trzeba go było przeczyszcić a co do tej trójki stawiam na wodzik a z tym mułem to świeca jest wszystkiemu winna kup nowa iskre i jazda oczywiście na dwujce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajos Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Dzis kupilem igle, dysze, plywak i taka mala blaszke :) do gaznika jutro jade i bede montowal... Co do skrzyni tez jutro wszystko zbadam. I UWAGA !!! Koles w sklepie powiedzial mi ze wszystkie czesci zamienne do JAWY 50 przestaly byc produkowane !!! jak narazie na jakis czas ale fabryka ma splajtowac :banghead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_P Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 I UWAGA !!! Koles w sklepie powiedzial mi ze wszystkie czesci zamienne do JAWY 50 przestaly byc produkowane !!! jak narazie na jakis czas ale fabryka ma splajtowac :banghead Nie możliwe nie,nie tylko to bo, polskie częsci produkowane w byle jakich fabrykach są do dupy.... :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Będziesz miał trochę zabawy z tą blaszką. Fabrycznie ma ona zły profil i trzeba ją odpowiednio dogiąć, bo bez tego zawór przy pływaku niebedzie odcinał dopływu paliwa i będzie ci się z gaźnika paliwo wylewało jak skranu. Już to przerabiałem u siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 2 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2004 nom , ja tak samo miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi