Roberto_11 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Problem polega na tym, że ostatnio miałem problem z odpaleniem moto, rozrusznik i silnik kręcił ale nie zaskakiwał, więc rozgrzałem świece nad palnikiem i zaskoczył ale przez długi czas chodził na 1 garze, po jakichś 20 minutach kiedy silnik pracował na luzie oczywiście dopiero zaskoczył. Postanowiłem się przejechać i przy dodawaniu gazu, przerywał. Przypuszczam, że to może fajki i świece zapłonowe ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc bo chcę go sprzedać a nie chcę nikogo na wstawiać na minę, więc chcę to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klavy Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Stawiam na problem ze świecami. Nie zapominaj że nowe świece trzeba wygrzać, czyli za pierwszym razem rozgrzać silnik do wysokiej temperatury.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Witam, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Problem polega na tym, że ostatnio miałem problem z odpaleniem moto, rozrusznik i silnik kręcił ale nie zaskakiwał, więc rozgrzałem świece nad palnikiem i zaskoczył ale przez długi czas chodził na 1 garze, po jakichś 20 minutach kiedy silnik pracował na luzie oczywiście dopiero zaskoczył. Postanowiłem się przejechać i przy dodawaniu gazu, przerywał.Przypuszczam, że to może fajki i świece zapłonowe ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc bo chcę go sprzedać a nie chcę nikogo na wstawiać na minę, więc chcę to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich. Witam, proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Problem polega na tym, że ostatnio miałem problem z odpaleniem moto, rozrusznik i silnik kręcił ale nie zaskakiwał, więc rozgrzałem świece nad palnikiem i zaskoczył ale przez długi czas chodził na 1 garze, po jakichś 20 minutach kiedy silnik pracował na luzie oczywiście dopiero zaskoczył. Postanowiłem się przejechać i przy dodawaniu gazu, przerywał.Przypuszczam, że to może fajki i świece zapłonowe ale nie jestem pewien. Proszę o pomoc bo chcę go sprzedać a nie chcę nikogo na wstawiać na minę, więc chcę to zrobić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich. Czyżby to były świece żarowe?Oddaj je na reklamację bo nie miały prawa się popsuć, przecież świece są nie zniszczalne w/g wielu użytkowników tego forum :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi