Dar Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Pora na wymianę płynów w hondzinie przed zimą. Problem w tym, że nie mam pojęcia jak to zrobić. Czy mógłby mi ktoś napisać co i jak zrobić, żeby sprawnie wymienić olej w silniku i przednich lagach? W poniedziałek zamawiam olej do serca maszyny, lecz nie wiem jaki olej i ile go wlać do lag. Z góry dzięki za pomoc. Zimo! wypier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Temat wałkowany tysiąc razy. Wszystko opisane w serwisówce. Olej spuszczasz sruba spustowa w misce olejowej, z okrecona sruba ustawiasz motocykl tak, zeby jak najwiecej oleju zleciało. Zakrecasz srube. Odkrecasz filtr oleju, czekasz az wszystko scieknie, czyscisz i wkrecasz nowy. Zalewasz olejem prawdopodobnie 3,3 litra (na deklu masz napisane). Po zalaniu odpalasz i czekasz az zgasnie lampka oleju. Jak zgasniesz to gasisz, czekasz troche, sprawdzasz stan oleju na wyprostowanym motocyklu. Jesli chcesz wymieniac olej w lagach musisz miec podnosniki motocyklowe przod, tyl, klucz dynamometrzyczny, komplet narzedzi, loctite i... wiedze. Musisz zdjac zaciski, przednie kolo i wszystko co potrzebne zeby wyjac lagi. Od tego zalezy Twoje bezpieczenstwo wiec nie wiem czy tak bardzo sie oplaca... Ps. uwazaj zeby niczego nie zniszczyc - szczegolnie gwintu w misce olejowej :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi