Andre-20 Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Czesc, kilka dni temu mialem niemila przygode ze swoja honda CBR f4. Na swiatlach zagotowal mi sie silnik, zepsul sie wiatrak. Z ukladu chlodniczego wycieklo mi troche plynu chlodniczego, wydaje mi sie ze nie za duzo mloze 200 - 300 ml, zbiorniczek wyrownawczy byl pusty. Na nastepny dzien udalo mi sie naprawic wiatrak i zalalem zbiorniczek wyrownawczy chlodnicy do poziomu pomiedzy min i max. Odpalilem silnik i wysztko smiga pieknie, silnik sie rozgrzal i wiatrak wlaczyl sie w prawidlowym momencie. Temperatura trzymala sie na stabilnym poziomie. Mam pytanie, czy moge byc peny, ze w chlodnicy jest odpowiednia ilosc plyny? Zbiorniczek wyrownawczy jest wypelniony miedzy min i max? Czy chlodnica w razie braku plynu zassie go sobie ze zbiorniczka wyrownawczego? Pozdrawiam, Andre Edytowane 25 Listopada 2010 przez Andre-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutecki Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 A odkręcałeś korek przy chłodnicy? Powinno być płynu prawie pod wieko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Owszem, zassie ale najpierw uzupełniasz chłodnicę do pełna a później dopiero wyrównawczy. Jeśli posiadasz odpowietrznik układu chłodzenia to zalewasz chłodnicę z poluzowanym odpowietrznikiem. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Hej, Dzieki chlopaki, sprawdze jeszcze sama chlodnice, a z odpowietrznikiem to nie wiem czy jest jakis, ale jak posciagam plastiki to zobacze. Pozdrawiam, Andre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 tl podczas jazdy zasysa z wyrównawczego na luzie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi