vito72 Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 :banghead: witam, mam problem z odpaleniem yamahy xt 600z tenere, padła cewka zapłonu i alternator brak iskry, po przewinięciu w warsztacie motocyklowym wszystkie uzwojenia , założyłem cewkę iskra jest super, paliwo dochodzi - świeca jest mokra a moto nie odpala, niechce ze startera, kopniaka na popych trzeba dużo siły żeby koło się obruciło, proszę o jakąś porade może ktoś miał podobny przypadek. :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cielaczek Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Nie miałem osobiście takiego przypadku ale czytając opis nasuwa mi się tylko jedno pytanie - czy iskra następuje w odpowiednim momencie? Zacząłbym tam szukać przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 A zmieniłeś świece po przewinięciu cewki, jeżeli wcześniej dużo ją kopałeś, pchałeś to sie zalała i nie odpalisz na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 99% modul lub impulsator , przerabiane wielokrotnie , typowe w starych xt WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 sprawdź impulsator miernikiem, który to rok model? mam i moduł i impulsator jak cos http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 to mi miales sprzedac 34L blok i inne pierdoly !! WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vito72 Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 sprawdź impulsator miernikiem, który to rok model? mam i moduł i impulsator jak cos dzięki , już naprawiłem był zalany, długo stał dopiero zaczepiony do auta na hol odpalił. :buttrock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi