kumpel kalamitki Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Poradźcie doświadczeni, czy ten motor tak ma, czy coś nie teges :( Na oględzinach u sprzedającego uruchomiłem FZ6 podobno po kilkunastodniowym postoju. Motor zapalił ładnie, silnik na moje ucho ładnie szumi, nagrzał się na wolnych obrotach z 15 minut wskazywana temp 83 stopnie na podwórku 7 stopni na plusie, a z wydechów jakiś taki biały dymek na wolnych go nie widać ale wyżej od razu jest. Czy to charakterystyczne dla FZ6 S2 czy może ciecz chłodnicza idzie w cylindry, po oleju tego nie widać, czy może po dłuższym postoju podobnie jak w aucie tak po prostu jest. Dziwne bo moto pracowało ze 20 minut wydech się nagrzał, a dymek przy przygazówce cały czas :( Motor z 2007 roku licznikowy przebieg 26 tys km, ale mimo, że zadbany to pewnie ze 20 tys odwinięte bo z Włoch sprzęt. Z góry dziękuje. Edytowane 18 Listopada 2010 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 zalezy co to znaczy 'dymek' - ale zasadniczo nic takiego nie powinno sie pojawiac - rozgrzany motocykl nie ma prawa dymic. polecam szukac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Przy 7C na zewnątrz to na bank leci para z rury...ale przy nagrzanym motocyklu nie koniecznie. Wystarczy podjechać do najbliższej stacji diagnostycznej i powiedz by ci zbadali spaliny. Wszystkiego się dowiesz w 10minut a wydasz 30zł Edytowane 18 Listopada 2010 przez thobeta Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Nie jakieś kłębowiska dymu jak by z dwutaktu z za dużą ilością oleju w benzynie, ale taki biały z przejrzystością w zasadzie bezwonny dym w nie dużych ilościach,bez kropli czy rozbryzgów jeśli coś białego do wydechu przytknę. Nigdy nie widziałem dymu z 4 taktu w motocyklu ;), tzn uwagi nie zwracałem :) coś mnie po prostu zaniepokoiło, a motorek bardzo ładny 2007 FZ6 S2 po negocjacji do kupienia za 14000zł bez cech wskazujących na duży dzwon, chyba , że się mylę bo na szkle lampy nie ma żadnych oznaczeń literowych, ani cyfrowych, tak jest na oryginale w FZ6 S2 ??? Edytowane 18 Listopada 2010 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 przy tej wilgotności to normalne Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIDER1PRZEMEK Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 to normalna sprawa po prostu spaliny wychodzące na zewnątrz z tłumika mają wyższą temp. od powietrza i tak będzie. A kto powiedział ci że ten dymek to wilgoć??? przyłóż garść do wydechu, przekazuj i jak będziesz miał rosę na dłoni to znaczy że to wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi