RaY Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Ja śmigam prawie 5 sezon w komplecie Vanucci all terrain. Od błota i upału po mróz i deszcz i chwale sobie bardzo... Dziwi mnie też brak na liście RALLYE 2 PRO... Edytowane 10 Listopada 2010 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Rukka i HeinGericke na pewno pierwsza klasa, szczególnie jeśli zamierzasz użytkować kurtkę przez najbliższe 15 lat...:) Hein Gericke i 15 lat :icon_mrgreen: :notworthy: Kwestia ile km robi sie rocznie Ja wybrałem Held GTX-7 ze względu na świetny stosunek ceny do jakości. Membrana reissa daje rade, Raisa to niestety najgorsza z membran. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Powiedzial bym inaczej, BMW z membrana C- shell ( szyszka ) cena cos kolo 640,- € nazwy modelu nie pamietam. Drugie miejsce Rukka. wszystko inne to polsrodki. :crossy: nie masz racji. obstawiam ze nie wiele kurtek przerzuciłeś skoro tak piszesz. ja mam modeke montana pro. cena cos kolo 700 zł tak wiec nie spodziewałem sie rewelacji a tu prosze. zero totalnie zero przemakania co zaskoczyło mnie maksymalnie. dwa pełne dni w ulewie (1300km deszczu) w tym roku powtórka (ok 900km) i nigdzie nie przemokła. przyklad z tego roku. mamy kolege "przy kasie" i to mocno, maniak BMW ( ma 4 sztuki) i nawet majtki ma sygnowane znakiem BMW - nie żartuje. Kombinezon oczywiscie tejże marki za jakieś niebotyczne pieniądze i niestety moja, będąca jak to mowissz półśrodkiem kurtka modeka, nie przemokła a on wyglądał jak po kompieli. nie krytukuj jak nie miałeś bo wiedza z gazety to troche za mało. pomijam ze MOTORRAD nie dopuszcza innej produkcji jak niemiecka do ewentualnego zwycięstwa w teście a BMW to już w ogole nawet promy kosmiczne ma najlepsze tak wiec ich testy sa totalnie nie miarodajne. przyklad to tegoroczne alpenmaster. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gienek ST Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Ja mam 11 sezon kurtke , spodnie itd. Giericke i powiem ze jestem bardzo zadowolony,ale rukka bez porownania to najwyzsza polka, Merc S w ciuchach motocyklowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Przy okazji chcialem zapytac o kwestie wypinanej membrany - z racji na male doswiadczenie nie wiem czy jest to konieczne (moze dobre membrany - pytanie ktore sa dobre - nie musza byc wypinane bo sa dostatecznie oddychajace ?) Nie jest to konieczne ale cholernie przydatne latem. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 BMW z membrana C- shell ( szyszka ) cena cos kolo 640,- € nazwy modelu nie pamietam. nie kupujcie ciuchow BMW bo oni sprowadzaja to z chin i daja tylko logo. sygnowanie kaskow ktore sa calkowicie z dupy logiem BMW jest nie w porzadku wzgledem wszystkich motocyklistow. nie kupujcie tego !!! Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 nie masz racji. obstawiam ze nie wiele kurtek przerzuciłeś skoro tak piszesz. nie krytukuj jak nie miałeś bo wiedza z gazety to troche za mało. Oczywiscie, ze niewiele ich w zyciu przezucilem ! Wiesz dlaczego ? Po prostu niemam ochoty na experymenty przy ktorych narazony jestem na straty. Kupuje raz a porzadnie - to najtaniej. Rukka'e ktorej uzywam od dwoch lat. Co najsmieszniejsze jak do tej pory nigdy nie jechalem w niej w deszczu :icon_mrgreen: przynajmniej takim aby warto bylo o nim wspomniec. Pomine juz fakt, ze mam paru znajomych ktorzy tez w slipach nie jezdza i tez w zyciu pare ciuchow zmienili. Opinie sa rozne, sa tacy ktorzy przyznaja sie do bledu w zakupie, innym wstyd i robia dobra mine do zlej gry. :icon_mrgreen: O fakcie chwalenia swojego juz nie wspomne. pomijam ze MOTORRAD nie dopuszcza innej produkcji jak niemiecka do ewentualnego zwycięstwa w teście a BMW to już w ogole nawet promy kosmiczne ma najlepsze tak wiec ich testy sa totalnie nie miarodajne. przyklad to tegoroczne alpenmaster. Bart, zanim zaczniesz na forum wyglaszyac teorie spiskowe, to zaznajom sie najpierw z ich artykulami. Od kiedy Rukka jest niemiecka ? Mimo tego zajmuje najwyzsze notowania, zawsze w tescie sprawdzane sa ciuchy roznych firm i nie zawsze zwyciezca jest produkt niemiecki. Masterbike, nie bede sie wypowiadal, jak w zeszlym roku zwyciezylo Suzuki to bylo cacy, zwwacieza BMW i jest Beeeee :icon_mrgreen: Sprawdz moze ranking testow dlugodystansowych, o dziwo BMW jakos nie jest na pierwszym miejscu, za to Harley :icon_mrgreen: - masz wiec racje - nie miarodajne. nie kupujcie ciuchow BMW bo oni sprowadzaja to z chin i daja tylko logo. sygnowanie kaskow ktore sa calkowicie z dupy logiem BMW jest nie w porzadku wzgledem wszystkich motocyklistow. nie kupujcie tego !!! Tak samo jak i czesc Alpinestars, Dainese, , Modeka z Pakistanu, czy jeszcze paru innych producentow :icon_mrgreen: Zanim zaczniesz klapac bezmyslnie po klawiaturze to moze dowiedz sie u kogo BMW produkuje helmy - Firma Schubetth sie klania ale ta poewnie tez w/g Ciebie ma korzenie w Chinach :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Obojętnie co kupisz to i tak Pakistan lub Chiny :icon_twisted: KS-podrzuc jakiegos linka do sklepu w niemcowni, gdzie handlują Dainese . Edytowane 10 Listopada 2010 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 wiem ze rukka nie jest nazistowska. chodzilo mi o produkty spod znaku BMW konkretnie. tendencja do chwalenia ponad wszystko bmw jest i to mocna tylko czasem jest taka przepaść ze nie moga się zbłaźnić. poza tym rok temu wygraal honda nie suzuki. nie moge mowic o mojej kurtce ze jest kiepska bo jestem z niej zadowolony. nie mowie tez ze jest lepsza od produktow rukka bo raczej nie jest ale ze nie mialem rukki to sie nie wypowiem. generalnie wkurwiaja mnie teksty typu " wszystko inne to pólśrodki" jak nie miałes innych i piszesz tylko zeby napisać. widomo ze sa rozne produkty w roznych klasach jak we wszystkim i trzeba wziąc pod uwage w jakich warunkach bedzie sie to stosowało bo po co chlopakowi na miasto kurta wyprawowa?? bzdura i tyle. a co do błędów to wiem ze juz nigdy nie kupie spodni z membrana na stałe bo jest w nich za gorąco. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Tak samo jak i czesc Alpinestars, Dainese, , Modeka z Pakistanu, czy jeszcze paru innych producentow :icon_mrgreen: doskonale o tym wiem, polski redline zaopatruje sie u tego samego dostawcy co dainese... i co z tego, pakistanska skora i tak jest najlepsza... Zanim zaczniesz klapac bezmyslnie po klawiaturze to moze dowiedz sie u kogo BMW produkuje helmy - Firma Schubetth sie klania ale ta poewnie tez w/g Ciebie ma korzenie w Chinach :icon_mrgreen: to tylko potwierdza to co mowilem, w tamtym roku kilku kolegow bylo na testach w hali produkcyjnej u araja, porobili nielegalne filmiki jak dzialaja te kaski. jedno wiem napewno, nigdy nie kupie szuberta a kask BMW to mozna uzyc jako nocnik co najwyzej... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Chodzilo mi o produkty spod znaku BMW konkretnie. tendencja do chwalenia ponad wszystko bmw jest i to mocna tylko czasem jest taka przepaść ze nie moga się zbłaźnić. Raz, ze dla BMW szyje Rukka :biggrin: Dwam, nie mowie, ze wszystko co BMW to cod miod i orzeszki. Podalem jeden konkretny przyklad tej kurtki ( i spodni ) oprocz tego ich Atlantis II i III jest naprawde dobry, niczego innego bym osobiscie nie kupil. generalnie wkurwiaja mnie teksty typu " wszystko inne to pólśrodki" jak nie miałes innych i piszesz tylko zeby napisać. widomo ze sa rozne produkty w roznych klasach jak we wszystkim i trzeba wziąc pod uwage w jakich warunkach bedzie sie to stosowało bo po co chlopakowi na miasto kurta wyprawowa?? bzdura i Wyluzuj, z wiekiem dochodzi sie wlasnie do tego, ze sa to polsrodki, O ile dzisiaj jestes przychylny robic experymenty tak z wiekiem sie to zmieni, zwlaszcza, ze roznica w cenie nie jest sz taka duza. ( nie mowie tu o topowych modelach Rukka'i. doskonale o tym wiem, polski redline zaopatruje sie u tego samego dostawcy co dainese... i co z tego, pakistanska skora i tak jest najlepsza... Osobiscie nie mam nic przeciwko skorze z Chin, Indi, Paakistanu czy innego mocarstwa, o ile odpowieda moim wymaganiom. Mialem w rekach kilka roznych skor najrozniejszego pochodzenia, reszta to technologia produkcji, design, protektorow i nici ktorymi sa szyte. Inna kewestia jest rowniez ich estetyka wykonania, za ktora polacisz wiecej. jedno wiem napewno, nigdy nie kupie szuberta a kask BMW to mozna uzyc jako nocnik co najwyzej... Nikt Cie przeciez nie zmusza ! Jednak takie pitolenie jak w poscie wyzej, sorry. Kazdy sugeruje sie czyms innym, Ja wierze w wyniki testow ktore robia Niemcy, testy angielskie nie sa dla mnie miarodajne. Helmu nie kupuje sie ze wzgledu na marke czy modelu, helm musi dobrze lezec na glowie. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Wyluzuj, z wiekiem dochodzi sie wlasnie do tego, ze sa to polsrodki, O ile dzisiaj jestes przychylny robic experymenty tak z wiekiem sie to zmieni, zwlaszcza, ze roznica w cenie nie jest sz taka duza. ( nie mowie tu o topowych modelach Rukka'i. a kupowanie teoretycznie sprawdzonych marek jednak produktów z ich niskiej polki a nie topowych to nie jest eksperyment?? jak dla mnie jeszcze wiekszy niz kupienie topowego modelu marki z teoretycznie niższej połki. pamiętaj ze zgodnie z powiedzeniem "uczeń madrzejszy od mistrza" mozesz się zdziwić. Dla mnie takim przykladem jest uwielbiony przez polaków VW. miałem to to i ani ładne ani wygodne ani solidne. co chwile sie walilo a kupilem nowego. pomijam zamiłowanie do konsumpcji oleju. czasy sie zmieniaja tak więc nadeszla też pora na zmiane stereotypów albo jak kto woli otwarcie umysłu na nowości a nie tkwienie w ciemnogrodzie mowisz ze z wiekiem sie do tego dochodzi?? a moim zdaniem to efekt dziadzienia i strachu przed nowym, lepszym. ;) Druga sprawa jesli kurtka jest wygodna, nie przemaka, dobrze się trzyma, jest funkcjonalna i ciepła to gdzie tutaj półśrodek?? no chyba ze ktoś ci powiedział ze tak wlasnie masz pisac ;) a co do kasków schubertha to moze one i dobre ale wyglądają tragicznie, jak z lat 70tych a po wlożeniu na głowę faktycznie poczułem się jak w nocniku. jezdzić w tym nie jezdzilem ale dobrego wrażenia to to na mnie nie zrobilo. mowa o szczękowcu C2 czy tam C3. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 ale wbita iglica przechodzi przez suberta jak przez maslo i to jest problem... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayway Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Ave ! proponuję jedną z najlepszych kurtek cena VS jakość BUSE NARDO ! drugi sezon w kurtce i jestem pod wrażeniem jakości wykonania , komfortu podróżowania itd.. polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 niestety z przemakalnościa tej kurtki jest troche kłopot. słabo trzyma. poza tym jest krotka i w dalsza droga to troche slabe rozwiązanie. poza tym jakośc wykonania samej marki jest na prawde porządna. mam spodnie i pod tym wzgledem pierwszy sort Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi