sonix Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Witam, Mam takie pytanie.. Czy jest jakas lista w pdf, czy strona z tabelkami odnośnie: Ile mm bieżnika maja nowe opony.. ? Przykładowo: nowa Pilot Power ma okolo 5mm a Pilot Road 2 ma nowa okolo 7-8mm .. bieżnika. Nie wiem jak wyglada sprawa z 2CT.. Czyli nie wszystkie nowe opony maja po tyle samo mm.. Z gory dzieki za pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Mam takie pytanie.. Czy jest jakas lista w pdf, czy strona z tabelkami odnośnie: Ile mm bieżnika maja nowe opony.. ? Przykładowo: nowa Pilot Power ma okolo 5mm a Pilot Road 2 ma nowa okolo 7-8mm .. bieżnika. Nie wiem jak wyglada sprawa z 2CT.. Czyli nie wszystkie nowe opony maja po tyle samo mm.. Z gory dzieki za pomoc.. Nie widziałem takiej tabeli... Czemu miała by służyć? Wiadomo że niektóre mieszanki zużywają się szybciej niż inne więc co z tego że jakaś opona ma 7mm bieżnika a inna 4mm jeśli ta pierwsza jest z super miękkiej mieszanki, która zostanie na asfalcie 2 razy szybciej niż pierwsza? Bardziej miarodajne były by testy zużycia opony w km. Edytowane 2 Listopada 2010 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilwizard Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jak przy oponie 7 mm bieżnika będzie to twarda mieszanka i podniesiesz to o 2 mm więcej to opona będzie miała bardzo złe własności jezdne bo będzie się odkształcać. Więc nie bądź pazerny, opony mają tyle ile mieć powinny i jak pisze przedmówca to lepiej sprawdź dane użytkowania a przede wszystkim dopasuj twardość i rodzaj bieżnika do swojego moto i stylu jazdy. Bo raz oszczędzisz i będziesz plastiki malował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumian_1989 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Tak jak poprzednicy... oszczędzajmy na wszystkim ale nie na oponach.... To w motocyklu stanowi 60 % bezpieczeństwa. Pilot Power - w R1 jak dla mnie świetna guma, świetnie sobie daję rade nawet przy niższych temp. Na pewno sobie założę taką na wiosnę, bo mi się skończyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 2 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie zgodze sie z Wami.. Pilot Route 2CT ma 7mm nowa.. Wytrzymuje 2 tyle co Pilot Power. Poza tym Pilot Route to opona sportowo-turystyczna a Pilot Power - Sportowa. Od dlugiego czasu jezdze na Pilot Power.. zwyklej i 2CT. Jak i na Pilot Roucie ktrora wcale je duzo jej nie ustępuje. devilwizard jak widac nigdy nie miales styczności z Pilot Routem. A szkoda, bo zmieniłbyś zdanie. Nie pytalem o dobor opony do moto tylko o tabelke z wysokoscia biezniaka nowych opon. Nie bardzo rozumiem w czym Wasze posty maja pomoc.. Bo to niestety tylko offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Pilot Road. A więc co Ty opowiadasz za bzdety, że wytrzymuje dwa razy dłużej niż PP? Dwa lata temu ja na 954 miałem obute PP, Hunter PR w ZX9, zeżarło prawie tak samo. Minimalnie więcej mięsa zostałao na PR. A co do PP jak dla mnie gumy z dupy, pisałem już o tym w innych wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Takiej tabeli nie bylo, niema i nie bedzie, producent ustala wysokosc bieznika w/g swojego widzimisie i modelu opony. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 znaczy może tak: zestawienia można robić, pytanie tylko kto i po co miałby na to tracić czas - skoro sama głębokość bieżnika jest kwestią zupełnie drugorzędną wobec zagadnienia trwałości czyli przebiegu dla testowanych modeli opon, na podstawie głębokości bieżnika (jest podawana), np. motocykl w testach szacuje trwałość. ale to tylko niewielka partia modeli dostępnych na rynku jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi