LYsY Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Lady Shadow, moje wyrazy szacunku :)) Świetnie się czyta Twoje przygody, aż zaczynam żałować, że miałem kiepską szkołę jazdy.. Mam nadzieję, że będę miał okazję poznać Ciebie, męża i Hondę :flesje: U mnie to wyglądało tak, że pan instruktor mnie spytał, czy umiem jeździć (umiem), pokazał, gdzie machnąć którą kończyną przy którym pachołku (pokazując 8 sam się w niej nie zmieścił), po czym ćwiczyłem sam. Jazda po mieście wyglądała tak, że miałem L na plecach, a za mną pomykało Punto z L-ką, w którym był pan instruktor i kursant katamaranowy. Ale mam pewną propozycję: przyklejmy ten temat! Mamy przyklejony temat o wypadkach, o podstawach wiedzy z punktu widzenia doświadczonego motocyklisty.. niech będzie i coś z punktu widzenia świeżynki na dwóch kołach, tym bardziej, że całość napisana jest uroczo :) Dodam też, że czytając ten pamiętnik sam się sporo nauczyłem. Bo, jak pisałem wyżej, nie nauczono mnie de facto nic, sam do pewnych rzeczy dochodziłem, a Lady Shadow opisała w treści wiele cennych uwag Tomka, których jego "niekursanci" mogą nie wiedzieć (vide: trzymanie klamki dwoma palcami!). Wnioskuję więc o przyklejenie tematu ;) pozdrawiamniedouczony LYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redik Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) No dobra, ta osemka to nie jest najgorsza rzecz pod sloncem... da sie ja przejechac. Oczywiscie na genialnie ustawionym moto nie gasnacym na jedynce:). Zabawne ze kolko w prawa strone zawsze mi wychodzi, a w lewo, na ogol przy dojezdzie do krzyzowki - czasami podpieram. Moze krzywy jestem czy cus...A tak w ogole - ja tam miarki w oczach nie mam, ale porownujac wymiary osemki egzaminacyjnej (ze strony pro-motor) z tym co widzialem (ale nie mierzylem) na placu - to cos chyba mala ta placykowa.... Cos kiedys widzialem watek w którym Tomek z wrodzonym sobie wdziekiem mowil ze nie bedzie przemalowywal bo mu sie nie chce:).Jaka jest roznica w wymiarach w takim wypadku? Edytowane 13 Lipca 2006 przez redik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jean Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Obilo mi sie kiedys o uszy, ze osemka zostala powiekszona o 50 cm.. Ale moglo mi sie to tylko przysnic :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redik Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 50cm szerokosci "drogi"? Wg opisu egzaminu teraz ma 1.5m... nie no, to chyba przemalowali.... no bo chyba na metrowej to nie jezdzilem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jean Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Znalazlam "Rozporzadzenie Ministra Infrastruktury bla bla bla... z dn. 27 pazdziernika 2005", przekopalam sie przez 77 stron, ale znalazlam. Szerokosc osemki wynosi 2m (na stronie pro-motora ta szerokosc to wspomniane wczesniej 1,5m). Chyba mialam racje z tymi 50 cm :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andar Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Pamietnik jak juz wczesniej pisalem to dzielo wiekopomne. Poprosze o zgode autorki to zrobie pamietnik w PDFie ladnie opracowany i gotowy do druku. (na waszych cudownych drukarkach) tak aby juz nikt nie stracil na niego ryzy papieru. :icon_eek: (jak ja, dobrze ze nikt w firmie nie zauwazyl) Pozdrawiam i czekam na jakis chocby maly odzew. No i oby autorka się zgodziła. Pozdrawiam.. PS. w poniedziałek pierwsze jazdy :buttrock: naucze sie odpalac motor .. (moze) :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 14 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2006 co do wielkosci osemki jestem w sumie zadowolony ze w Pro-motorze jest starej wielkosci... Adam dzisiaj mi powiedzial ze nowa osemka to autostrada... faktycznie nie da sie z niej wyjechac :buttrock: Tyle, ze sie nie sprawdzilo to ze od tygodnia nie zadaja pytan... Bo dzisiaj zadali - co sprawdzic codziennie przed wyjazdem, gdzie sie sprawdza poziom plyny hamulcowego, jak sie reguluje naciag lancucha... I moze w tym miejscu popasozytuje troche ale... udalo mi sie zdac dzisiaj egzamin praktyczny na odlewniczej :icon_mrgreen: Zycze wszystkim powodzenia na egzaminie - nie ma co sie denerwowac :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Gratuluję!!!Mam Cię z głowy...Pokaż się na własnym sprzęcie.Tomek. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jean Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 co do wielkosci osemki jestem w sumie zadowolony ze w Pro-motorze jest starej wielkosci... Adam dzisiaj mi powiedzial ze nowa osemka to autostrada... faktycznie nie da sie z niej wyjechac :crossy: I moze w tym miejscu popasozytuje troche ale... udalo mi sie zdac dzisiaj egzamin praktyczny na odlewniczej :icon_mrgreen: Zycze wszystkim powodzenia na egzaminie - nie ma co sie denerwowac :biggrin: Przede wszystkim gratuluje zdanego examinu :icon_biggrin: Z tym nie-denerwowaniem sie, to nie jest tak latwo. Od wiekow nie zdawalam zadnego examinu i juz teraz na sama mysl sie trzese, a przeciez nawet jeszcze sie nie zapisalam.A co do osemki, to bardzo dobrze ze nie chcialo im sie jej przemalowywac, bo jak mi raczka drgnie ze zdenerwowania w czasie examinu, to nie powinno sie to skonczyc najechaniem na linie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoko Opublikowano 17 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2006 Brawo Lady!!! Wspaniała historia opisana z wielkim talentem i ogromną dozą humoru!Czytając zapomniałem o filmie, na który czekałem!Przyłączam się do próśb o podpięcie tematu żeby jakieś czyszczenie serwera nie skończyło się przypadkiem jego skasowaniem!!Może to zmobilizuje Lady Shadow do wyjścia z "letargu" i zaowocuje nowymi historiami?Nie będę ukrywał, że będę czekał z wielką nadzieją na jakieś (może nowy cykl ?). pozdrawiamspoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redik Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 ja jednak wrzuce łyżke dziegciu do pochwał pod adresem pro-motoru. Jestem po 4 jazdach w zeszlym tygodniu, uwazam ze to sukces biorac pod uwage ze robie od 9 do 17 na Służewcu....Podpisuje sie rekoma i nogami pod tym ze ucza naprawde zarabiscie, ale...Zrobilem blad i nie przycisnalem chlopakow o ustalenie terminu nastepnej jazdy po skonczeniu ostatniej jazdy, a jedynie ze zadzwonie w poniedzialek i sie umowie, bo jeden z motorow jest w serwisie i wroci w poniedzialek. W poniedzialek nie wrocil, dostalem info ze jak wroci to Piotrek do mnie zadzwoni i sie umowi bo terminow na pozostalych maszynach nie ma wolnych w tym tygodniu zadnych. No to czekam cierpliwie, a juz popoludnie w srode jest. Boje sie ze to jeszcze troche potrwa.Niby pospiech nie jest wskazany, ale biorac pod uwage zblizajacy sie urlop i terminy w WORDach moje plany ze zrobie prawko w tym roku nie wiem jak bardzo sa realne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Jestem po 4 jazdach w zeszlym tygodniu, uwazam ze to sukces biorac pod uwage ze robie od 9 do 17 na Służewcu....witaj w klubie :icon_razz: ja jakiś czas temu skończyłam już kurs i dokładnie wiem co znaczy dojeżdżać tam ze Służewca :)DASZ RADĘ Zrobilem blad i nie przycisnalem chlopakow o ustalenie terminu nastepnej jazdy po skonczeniu ostatniej jazdydziwne - bo Oni zawsze sami o tym pamiętali...nie denerwuj się, że czas ucieka, tylko sam dzwoń i się dowiaduj, zauważyłeś zapewne że mają tam małe urwanie głowy? może po prostu ktoś zapomniał? :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redik Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 (edytowane) witaj w klubie :icon_razz: ja jakiś czas temu skończyłam już kurs i dokładnie wiem co znaczy dojeżdżać tam ze Służewca :)DASZ RADĘdzieki:). W wakacje to nawet nieźle sie tam jeździ, bez korkow na Dźwigowej dziwne - bo Oni zawsze sami o tym pamiętali...nie denerwuj się, że czas ucieka, tylko sam dzwoń i się dowiaduj, zauważyłeś zapewne że mają tam małe urwanie głowy? może po prostu ktoś zapomniał? :icon_razz:no zauważyłem zauważyłem. Ja nie mam absolutnie do nikogo pretensji personalnych... zdaje sobie sprawe ze zarobieni sa na maksa. Najgorsze to wstrzeliwanie sie w pelne godziny z dzonieniem:) Edytowane 19 Lipca 2006 przez redik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 nie w pełne!!!!w 15 po :icon_razz: powodzenia :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrf Opublikowano 19 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2006 Dzwon albo o pelnej albo o 21 do Piotrka. Albo poprostu rusz sie tam :icon_razz: Ja dojezdzalem z Pruszkowa :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi