wulkasz Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) Witam! Chcę zmienić zębatkę do mojego Derbi GPR 50 z 2002 roku. Aktualnie mam 14 ząbków, a chcę zmienić na 13 żeby co nieco było szybciejsze. Znalazłem do rocznika 2003 i nie wiem czy będzie pasować. Pogubiłem się bo praktycznie do każdego rocznika są inne zębatki z tego co widziałem. Tu jest link do tej co znalazłem: http://www.motototo.pl/pli546220.html jest na 2 śruby więc chyba powinna pasować? I jak myślicie dać 13 ząbków czy 12? Edytowane 24 Października 2010 przez wulkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 24 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Jak dasz 13 to będzie wolniejsza niż na 14, musisz dać 15 jeśli chcesz żeby była szybsza. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubiool Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Nie zawsze zmiana zębatki na większą zwiększa prędkość W pewnym momencie np przy 100 km/h moc będzie za niska żeby jechać szybciej i w rezultacie na 14 i 15 pojedzie tyle samo tyle że przy niższych obrotach. Jeśli chodzi o 13 albo 12 to zwiększy się przyspieszenie, ale zmniejszysz prędkość max :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 może zmniejszyć kwestia czy silniczek wykorzystuje cały zakres obrotów na ostatnim biegu który może być nadbiegiem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wulkasz Opublikowano 25 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 większa zebatka wiekszy vmax ale mniejsze przyspieszenie.. kurde co by tu zrobic innego zeby dac mu wiekszy vmax i przyspiesznie... szkoda ze ten tuning na 70 jest taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi