Mariusz Rutkowski Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Witam urzytkownika, jestem zainteresowany ta propozycja, sam sie wybieram na krym w tym roku, ja jednak bardziej myslę o terminie czerwcowym, ze wzgledu na prace, jesli mozesz troche przyspieszyc swoj wyjazd to bardzo chetnie sie dolacze, poza mna zamiar jechac ma jeszcze moja dziewczyna i moj kumpel na swoim moto, :icon_mrgreen: Co o tym Myslicz BMWolf jesli ciagle wybierasz sie na Krym w terminie czerwiec 2011 to mozemy połączyć siły, konkrety proszę na : [email protected] Ja wybieram sie z kumplem i moim plecaczkiem Pozdr :lalag: Edytowane 14 Stycznia 2011 przez Mariusz Rutkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 ... jop :buttrock: piszę na emiala :buttrock: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Rutkowski Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam urzytkownika, jestem zainteresowany ta propozycja, sam sie wybieram na krym w tym roku, ja jednak bardziej myslę o terminie czerwcowym, ze wzgledu na prace, jesli mozesz troche przyspieszyc swoj wyjazd to bardzo chetnie sie dolacze, poza mna zamiar jechac ma jeszcze moja dziewczyna i moj kumpel na swoim moto, :icon_mrgreen: Co o tym Myslicz BMWolf jesli ciagle wybierasz sie na Krym w terminie czerwiec 2011 to mozemy połączyć siły, konkrety proszę na : [email protected] Ja wybieram sie z kumplem i moim plecaczkiem Pozdr :lalag: BMWolf-ie podałem przez przypadek błędny adres e-mail. Sorry Oto właściwy: [email protected], już go zmieniłem we wcześniejszym poście. :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 .... :buttrock: no to pisze raz jeszcze , :buttrock: poza tym łap mnie na gg 5480695 :icon_mrgreen: .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekss771 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Także się wybieram. Termin 01-15 maj. 10 -14 dni. Trasa wybrana optymalnie pod względem jakości dróg po wielu konsultacjach z ludźmi ,którzy tam byli. http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=pl&msa=0&msid=201882410144321916432.00049ca827e54ebb44207&ll=48.806863,22.368164&spn=19.557175,39.506836&z=5 Chętnych zapraszam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 ... termin masz stały czy płynny?..wieksza grupa kula się od 28 maja do 12 czerwaca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekss771 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Niestety od początku czerwca muszę być w pracy i to koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Niestety od początku czerwca muszę być w pracy i to koniecznie. ...życie cholera ale cóż jak wrócisz zapodaj jakaś relację ja jadę 28 maja ..powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruber130 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Witam,sprecyzuję swoje plany z pierwszego postu.Wyjazd w kierunku Krymu 23 lub 24 czerwca ok.godz.4:00.Przejazd przez przejście w Hrebenne lub w Medyce. Ze względu na ograniczony czas wyjazdu tj.10dni, pomijam Lwów i inne miasta (można je zwiedzić innym razem) jadąc dalej przez Ternopol,Vinnytsia,Uman (i stąd autostradą pod Odese),Mykolaiv,Armiansk i Półwysep Krymski. Pierwszy przystanek na Krymie w okolicach Alupki-Yałty 1-2 dni (zwiedzenie miejsc ciekawych w tej okolicy) następnie przejazd wybrzeżem w rejon Feodosi (kolejny przystanek 1-2 dni), przejazd do Kerch (obowiązkowo wulkany błotne do zaliczenia), Kazantyp.Mierzeję Arabatską raczej odpuszcze przez wzgląd na sprzęt no i brak czasu (ewentualnie kawałek można pojechać zobaczyć jak to wygląda).Z Feodosi,przez Dzhankoj do Armianska i dalej powót tą samą drogą.Ja jadę z plecaczkiem na VFR 800, prętkości-bezpieczne, trasa rozłożona na 2-3 dni tak aby jazda na motocyklu była nadal przyjemnością, noclegi- kwatera i namiot( kwatera jeśli będą przyzwoite warunki i rozsądna cena).Kwotę jaką zamierzam przeznaczyć na wyjazd jeszcze nie obliczałem, ale ma być to wyjazd bez dziadowania i zbytniej rozrzutności.Dla zainteresowanych wspólnym wyjazdem w tym terminie podaję namiar [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joajer Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Raz byłem moto na UA ale najbardziej wkurw...ą mnie Polscy pogranicznicy. W stronę TAM, temp +35 wjeżdżam omijając auta pod dach (bo ręce miałem już spalone ze słońca a w kurtce nie dało rady) a tu taki jeden Polaczek-Pogranicznik się mądrzy i głupio dogaduje że to a tamto, że nie wolno i gówno go obchodzi, że taki środek transportu mamy.Powrót to samo, auta stoją a my boczkiem pod szlaban, wychodzi jeden mądrala i nas wyrzuca , moto nie ma wstecznego więc stoję i czekam nie wiadomo na co, jeden z Polskich katamaranów mnie łaskawie wpuścił więc się udało. Wszystko to w Korczowej, nie polecam, trzeba dużo cierpliwości mieć jak się na baranów trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekss771 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Raz byłem moto na UA ale najbardziej wkurw...ą mnie Polscy pogranicznicy. W stronę TAM, temp +35 wjeżdżam omijając auta pod dach (bo ręce miałem już spalone ze słońca a w kurtce nie dało rady) a tu taki jeden Polaczek-Pogranicznik się mądrzy i głupio dogaduje że to a tamto, że nie wolno i gówno go obchodzi, że taki środek transportu mamy.Powrót to samo, auta stoją a my boczkiem pod szlaban, wychodzi jeden mądrala i nas wyrzuca , moto nie ma wstecznego więc stoję i czekam nie wiadomo na co, jeden z Polskich katamaranów mnie łaskawie wpuścił więc się udało. Wszystko to w Korczowej, nie polecam, trzeba dużo cierpliwości mieć jak się na baranów trafi.Współczuję stania w takim upale, jazdy zresztą chyba też.Od razu przypomniało mi się ostatnie lato gdzie w pełnym rynsztunku człowiek dosłownie rozpuszczał się. Chyba dobrze ,że muszę być w tej pracy w czerwcu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1989 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Cytat(marbea @ 19.11.2010 - 22:58) 1720038[/snapback]Witam, może ktoś jeszcze był na Krymie i mógłby podzielić się wrażeniami i spostrzeżeniami z podróży. Interesują mnie głównie zagrożenia i uciążliwości podróży oraz wskazówki związane z ich uniknięciem. Pozdrawiam Bylem na Krymie przejazdem i szczerze mowiac mi sie nie podobalo. Ciekawie bylo przez 10 minut, potem mi sie te widoczki znudzily. Oblednie goraco. Ja byłem na Krymie dwa lata temu i muszę powiedzieć, że to był mój najlepszy trip. Zagrożenia i uciążliwości:-Jeśli chodzi o drogi to katorga do Lwowa - odpadł mi migacz takie dziury, w samym Lwowie skrzywiłem felgę na kocich łbach pamiętających czasy naszych prapradziadków (cały Lwów nimi usiany). Ostatecznie fele wypukał młotkiem miejscowy "mechanik" i do dziś na niej jeżdżę:) -Jeśli chodzi o milicję to mijasz kontrolę drogowe co większe miasteczko mi odrąbali takie świństwo, że zrobili pomiar auta przede mną, a zatrzymali mnie, zażądali 500zł (gdzie miesięczne zarobki na UA nie przekraczają tysiaka z tego co wiem) Skończyło się na stówce. Jak wjedziesz na sam Krym to zupełnie co innego drogi rozległe o czerwonym kolorze bez dziur. Krym jest świetny, ja byłem w miejscowości Kokteber, największy urok jak wieczorem wszystkie babcie wystawiają się z tortami na ulicach miasteczka, jeden lepszy od drugiego (taka tradycja) Polecam Jaskółcze gniazdo i koniecznie wjedź na mierzeję Arbacką! Coś niesamowitego 90km plaży i prawie zero ludzi morze z dwóch stron, same muszle. Tu masz kilka fotek, jak byś miał więcej pytań służę na PW:) http://wypożyczalnia-motocykli.pl/krym/ Cytuj wynajem motocykli turystycznych http://www.66projekt.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruber130 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Na Krym startuję 30.06 więc jeśli znalazłby się jeszcze ktoś chętny to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyzak666 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 witam, ja startuje także na Krym 1x motocykl + moja pasażerka, wyruszam 15 lipca-wracam 30go. Start: Toruń-meta: Sewastopol. Po drodze Lwów, Chocim, Kamieniec Podolski itd. Mówimy płynnie po rosyjsku, znamy sporo osób (Polaków i miejscowych) służąc w razie czego pomocą...Jeśli ktoś ma podobne plany w podobnym terminie z chęcią dołączymy. Szczerze trochę obawiam się jazdy w pojedynkę...i upałów Pozdrawiam krzyzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruber130 Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Wróciłem parę dni temu z Krymu, więc jeśli ktoś by się wybierał i potrzebował najświeższych informacji niech pisze na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi