meitras12 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam ! Jestem szczescliwym posiadaczem Hondy cg 125 i mam problem ,mianowicie jak stwierdziliscie w poprzednim temacie dzownia w niej zawory ,a nie pierscienie. I teraz pytanie jaki jest koszt regulacji zaworów ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Około 100zł, nie więcej. U mnie tak bierze:bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladin Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 kup sobie szczelinomierz z płytką 0.08 mm, koszt ok. 10 zł i w pół godziny sobie sam ustawisz. Naprawdę jest to banalna sprawa tylko potrzeba odrobinę cierpliwości. Poszukaj tylko manuala w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Ok, dzięki już jestem umówiony z gościem z serwisu jutro sie wszystko okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meitras12 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 (edytowane) Witam ! Wystąpił problem, mianowicie przywiozłem dzis Honde od mechanika, ztwierdzil ze wyregulowal zawory i skasował ode mnie 50zl. Gdy byl zimny to nawet bylo ok, ale teraz znowu slychac te stuki co przedtem i nie wiem o co chodzi. Czy zrobił mnie w konia? Tu podaje link do filmu pracy silnika Hondy przed rzekomą regulacją zaworów teraz chodzi tak samo. Prosze o pomoc nie wiem czy ona musi tak chodzic, nie da sie z tym nic zrobic czy mnie mechanik w konia zrobil i nic nie regulował??? Błagam o odp. I jeszcze ile powinny wynosic luzy zaworowe przedtem wynosily 0,08 i 0,10mm. I dlaczego gdy silnik jest zimny to gasnie, czy to jakis problem ze ssaniem? Prosze o szybką odpowiedź. Edytowane 12 Października 2010 przez meitras12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi