vasiliy Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 moj kolega ma dt 50 i ma w niej zrobione wszystko co się da i spokojnie objeżdża dt 125 odblokowaną na wydechu.hmm :roll: ... z takiej 50tki mozna wycisnac.. no ile ? 15 koni ? nie wiem zreszta, ale dt 125 bedzie miala 20 - 30 km i do tego moment obrotowy duzo wikeszy niz 50tka (a jest niewiele ciezsza przy tym) wiec nie wydaje mi sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 mi się wydaje że ma wiecej niż 15 koników. Zobaczcie ile ona ma wymienionych części... no mogę się oczywiscie mylić ale wydaje mi się że cos koło 20 powinna mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 mi się wydaje że ma wiecej niż 15 koników. Zobaczcie ile ona ma wymienionych części... no mogę się oczywiscie mylić ale wydaje mi się że cos koło 20 powinna mieć20 km z 50tki - nie no dajcie spokoj... nie przesadzajmy. ale ok, przypuszczajac ze nawet jak by to co to jest w porownaniu z 30 konikami 125 o wiekszym momencie obr. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 20 km z 50tki - nie no dajcie spokoj... Tam jest cylinder 80 więc to nie 50. 125 ma dużo większy moment obrotowy i moc więc moze to wina kierowcy na tej DT 125 że sie dał objechać. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_87 Opublikowano 5 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 Powiem tak: 1 bieg rwie na koło z gazu, 2 rwie na goło z gazu-3 bieg trochę rwie na koło z gazu, 4 ujdzie, ale na koło nie pójdzie, a 5 i 6 bieg jest do utrzymania raczej stałem prędkości, ale gdy trzeba przduśić to ma niesamowite odejście. Wczoraj liczyłem, to licznik(80km/h) zamykam w 8-9-10sek. Wiem, że licznik przekłamuje na bank. Piszę prawdę, i przypominam, że to ma vylinder ALUMINIOWY Polini, sportowy wydech Metrakitu i gaźnik 21mm Polni- czyli jedne z najlepszych firm części tuningowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 125 ma dużo większy moment obrotowy i moc więc moze to wina kierowcy na tej DT 125 że sie dał objechać. tak tez wlasnie pomyslalem.. nikt mi nie mowil ze to 80 : > ale i tak niesadze zeby dala rade 125tce.. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 człowieku czy ty nie rozumiesz że chodziło mi o dt 125 odblokowaną tylko na wydechu? Taka dt ma z 17-18koni a nie 30! maksymalnie może mieć 27.Dt 50 czy senda jest na pewno lżejsza od 125cc o jakies 15kg albo nawet 20kg a przy przyspieszaniu jest to ogromna różnica.A jeśli chodzi o moc z 50cc to może mieć nawet 25KM (takie sie ścigały w latach '70, możesz mi wieżyć lub nie ale pokazywali takie w ŚM) miały 2 albo 3 cylindry. Wystarczy że teraz crosy 80cc mają po 28 KM a 85cc mają 30 więc uwierz że ta DT mojego kolegi ma te 15-18KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 fajne macie te motorki 50cm, 80cm, 125cm przepraszam motorowery :D A gdzie montujecie baterie zeby napedzic te pojazdy :D PS. żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 buahaha a co to jest 45KM z 600cc? ja mam 5KM mniej przy pojemności z prawie 5 razy mniejszego silnika, i przynajmniej nie chodzi jak traktor :twisted: PS. żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 Niestety nic nie zastąpi pojemności skokowej kolego :smile2: Aten dzwięk czterosuwowego dużego singla, najlepszy na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 Tak 4t to jest to. :D Moze za rok sobie kupie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 5 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2004 no wiadomo, ale nowe 4t są cholernie drogie, a stare 4t są słabe i ciężkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
racoon Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 dla mnie ta moc wystarczy, ja nie mam "hard enduro" a to co mam do lasu, na ląke i nad jezioro spokojnie wystarczy, nawet na lekki piach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 buahaha a co to jest 45KM z 600ccto jest tez remont po 150 tys kilometrow a nie po 20 tys. hehehe : > p.s. wydaje mi sie ze DT 125 ma troszke wieksza moc niz 17 km ale moge sie mylic pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 6 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2004 p.s. wydaje mi sie ze DT 125 ma troszke wieksza moc niz 17 km ale moge sie mylic Zdławiona ma 12 KM, były też werjse nie blokowane na wydechu które miały 17 ( można to samemu łatwo zrobić) Oddławiona w pełni ma moc 27 KM ( niektóre zódła podają 28) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi