marwin Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam mam takie pytanko jaki jest luz zaworowy w yamaha fazer fzs 600 według serwisówki? Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 ssanie 0.13-0.20 wydech 0.23-0.30 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Dzięki wielkie za informację ale troszku się zmartwiłem, ponieważ na wolnych obrotach słychać dziwne cykanie właśnie takie jak przy zbyt dużych luzach ale okazuje się że luzy mieszczą się w granicach tolerancji, co to może być głos dochodzi z głowicy. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Dzięki wielkie za informację ale troszku się zmartwiłem, ponieważ na wolnych obrotach słychać dziwne cykanie właśnie takie jak przy zbyt dużych luzach ale okazuje się że luzy mieszczą się w granicach tolerancji, co to może być głos dochodzi z głowicy. nieszczelna uszczelka kolektora wydechowego lub duża rozbieżność w luzach zaworowych (mimo że mieszczą się w granicach tolerancji) Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Uszczelka kolektora wydechowego raczej odpada zauważył bym to jestem mechanikiem ale z motorami nie miałem zbyt dużo doczynienia sprawdzę jutro jeszcze raz luzy zaworowe mam nadzieje że się wyjaśni. Jeszcze jedno pytanko bo troszkę poczytałem i doszedłem do wniosku że bardzo podobne objawy są przy wyciągniętym łańcuszku rozrządu, czy do wymiany łańcuszka trzeba zdjąć głowicę, a czy tylko miskę? Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Uszczelka kolektora wydechowego raczej odpada zauważył bym to jestem mechanikiem ale z motorami nie miałem zbyt dużo doczynienia sprawdzę jutro jeszcze raz luzy zaworowe mam nadzieje że się wyjaśni. Jeszcze jedno pytanko bo troszkę poczytałem i doszedłem do wniosku że bardzo podobne objawy są przy wyciągniętym łańcuszku rozrządu, czy do wymiany łańcuszka trzeba zdjąć głowicę, a czy tylko miskę? nie ma potrzeby zdejmowania głowicy ani miski olejowej należy natomiast oddać motocykl do warsztatu motocyklowego wraz ze zleceniem wymiany łańcuszka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi