piotrekp132 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 mam pytanie dotyczace zdawania na prawko na kat a i b czy jak sie razem zdaje jest cos taniej , czy raz tylko sie teorie pisze?? itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 mam pytanie dotyczace zdawania na prawko na kat a i b czy jak sie razem zdaje jest cos taniej , czy raz tylko sie teorie pisze?? itd. Nie wiem czy jest coś taniej. Najłatwiej sprawdzić to na stronie jakiegoś ośrodka egzaminacyjnego. Na pewno taniej będzie zrobić kurs na dwie kategorie jednocześnie. A co do samego egzaminu, to testy robi się dwa razy. Natomiast sądząc po Twoim wieku to póki co, nie musisz się tym martwić. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurbassteck Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 A co do samego egzaminu, to testy robi się dwa razy. Testy zdaje się raz, ale dostajesz dodatkową pulę na A. Jazdę zdaje się podwójnie. Cytuj www.jerzysowajr.weebly.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Dodatkowa pula pytań to 6 warto dodać :wink: Owszem jest taniej ale tylko jeśli ośrodek szkolenia ma promocję na takie zdawanie. U mnie to było 200zł. W WORD płacisz pełną cenę za jeden i drugi egzamin, żadnych taryf ulgowych a w dodatku jak utopisz na teorii pytanie samochodowe to jednocześnie oblewasz motocykl i na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 hmm... za moich czasów było tak, że teorię pisało się raz (jeśli była zdana, rzecz jasna), z pulą pytań ogólnych i dodatkowymi zestawami na każdą kategorię. i tylko na tych kilkudziesięciu złotych za egzamin teoretyczny można coś oszczędzić. natomiast ewentualne błędy w jednej kategorii powodowały oblanie tylko jej, natomiast błędy w puli ogólnej - oblanie obu. ale mogło się coś zmienić BTW co ma ośrodek szkolenia do egzaminu, Shinigami? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekp132 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 (edytowane) a koszt za prawko a i b ile moze kosztowac z 2tys? woj. opolskie bo brat mi mowil ze u takiego goscia jak sie zdaje 2 kat to placi sie 25% mniej za calosc Edytowane 4 Października 2010 przez piotrekp132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 może jeszcze nosek podetrzeć? bez jaj, wpisz sobie "kurs prawo jazdy" w googla i posprawdzaj cenniki na stronach szkół jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 a koszt za prawko a i b ile moze kosztowac z 2tys? woj. opolskie bo brat mi mowil ze u takiego goscia jak sie zdaje 2 kat to placi sie 25% mniej za calosc U mnie w mieście na : A - koszt 1000zł B - koszt 1400zł Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madcap_72 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 generalnie joszua to się nie zmieniło z zasadami aktualny stan prawny na częśći teoretycznej egzaminu przedstawia się następująco rozwiązuje się test z 24 pytaniami, nieprzekraczalny czas wynosi 35 minut (wydłuża się o 10 minut) skład pytań: 18 pytań z testu zasadniczego (ogólne) + 6 specjalistycznych z kategorii A dopuszczalna liczba błędów 4 (nie ma znaczenia z której części pytań rozwiązywanego testu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 generalnie joszua to się nie zmieniło z zasadami aktualny stan prawny na częśći teoretycznej egzaminu przedstawia się następująco rozwiązuje się test z 24 pytaniami, nieprzekraczalny czas wynosi 35 minut (wydłuża się o 10 minut) skład pytań: 18 pytań z testu zasadniczego (ogólne) + 6 specjalistycznych z kategorii A dopuszczalna liczba błędów 4 (nie ma znaczenia z której części pytań rozwiązywanego testu) Polska to jednak ciekawy kraj. Wczoraj z ciekawości zadzwoniłem do MORD w Krakowie. I usłyszałem, że przy łączeniu kategorii jest 6 pytań ogólnych, 6 na kat. B i 6 na kat. A. Ciekawe prawda? :banghead: Jak się zdaje więcej niż jedną kategorię warto pamiętać, że po odpowiedzeniu na pytania na jedną kategorię wciska się "zmiana kategorii" a nie "Koniec". Niby oczywiste ale znam osoby, którym to jakoś umknęło. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 ... BTW co ma ośrodek szkolenia do egzaminu, Shinigami? jsz Ot choćby na przykład tyle, że nie możesz przystąpić do egzaminu bez szkolenia. Nie wiedziałeś ? :wink: Napisałem o tym bo stwierdziłem, że nie bardzo wiem czy autorowi chodzi o koszt w WORD czy w OSK. Polska to jednak ciekawy kraj. Wczoraj z ciekawości zadzwoniłem do MORD w Krakowie. I usłyszałem, że przy łączeniu kategorii jest 6 pytań ogólnych, 6 na kat. B i 6 na kat. A. Ciekawe prawda? :banghead: Jak się zdaje więcej niż jedną kategorię warto pamiętać, że po odpowiedzeniu na pytania na jedną kategorię wciska się "zmiana kategorii" a nie "Koniec". Niby oczywiste ale znam osoby, którym to jakoś umknęło. Faktycznie dziwne. 6 na B i 6 na A to się zgadza ale ogólnych jest chyba 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gravis Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Dodatkowo robiąc później druga kategorię, płacisz jeszcze raz za wydanie dokumentu PJ. Moim zdaniem lepiej zrobić A+B za jednym zamachem :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ja robiąc dwie kategorie w jednej szkole dostałem fajny rabat :) Najlepiej od razu zdawać dwie. Taniej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 w opolu jest 12 na B i 6 dodatkowych na A jazeli robi sie obie kategorie a koszt zaplaty za ezamin w opolu to cos okolo 270 chyba teraz dokladnie nie pamietam jezeli robisz dwie kategorie to placisz za egzamin teoretyczny(pisemny) tylko raz a za praktyke trzeba zaplacic osobno czyli jestes do przodu tylko 22 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi