matys210 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Witam wszystkich. Mam pytanie otóż czy panewke tą gdzie wchodzi w nią sworzeń tłokowy można wybić własnoręcznie czy nie ma takkiej opcji? Bo słyszałem że jest ona jakoś wprasowywana czy jakieś tam cuda a słyszałem też że samemu można ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 ja dorobiłem sobie wybijak i wyszła bez problemu tylko nie wygnij korbowodu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matys210 Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Szoti Wybiłeś ją okey ale potem włożyłeś bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Stara ja po prostu nacinałem delikatnie i wychodziła bez problemu, nową trzeba zaprasować a potem rozwiercić pod wymiar sworznia. Do tego panew trzeba dorobić bo te nowe to jest śmiech na sali a nie panew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Wybijanie to jest bardzo ordynarny sposob, lepiej jest glowke korobowu polozyc na prasie i wycisnac z glowki panewke. Dobrym sposobem jest jak napisal WSKa delikatnie ja naciac, wowczas wychodzi lzej. Ci ktorzy twierdza ze sie nie da to zwykli bajkopisarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamin Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Ja te panewki wyciągałem śrubą przez tuleję i podkładkę pod nakrętką, a nową wciągałem śrubą przez starą panewkę. Tylko później trzeba podpasować panewkę pod sworzeń rozwiertakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi