kajek85 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 koledzy 400km temu mialem zrobioną regulacje gaźników i zaworów, ponoć składu mieszanki mi nie ustawiali i po tym z rury mam strzały wtedy gdy dam ostro w pizde i potem odpuszcze manetkę i wtedy strzał dosyć głośny, czy to jest szkodliwe i jaka jest przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Jest szkodliwe, przyczyna to nie wyregulowane gaźniki. Trzeba wyregulować skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 miałem regulacje gaźników, ale tpbie chodzi o skład mieszanki tak dodam tylko ze mam nie orginalną rurę pustą w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 To jak miałeś regulacje gaźników jak nie miałeś ustawionego składu. O pustej rurze już nawet mówić nie będę bo szkoda nerwów ta moda musi się kiedyś skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 kolego jestem laikiem wiec sie pytam kupilem już taki motor z takim wydechem, napisz mi prosto czy jest taka opcja ze mam dobrze wysztko ustawione a wina tylko lezy po stronie wydechu i jak tp wpływa na silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Nie masz dobrze ustawionego silnika skoro kicha w wydech. Silnik stroi się po rozgrzaniu w takim osprzęcie jaki jest. Więc jak ktoś reguluje gaźniki to ma zrobić tak a żeby mieszanka była ustawiona pod ten konkretny wydech. Jeśli teraz włożysz seryjny wydech to pewnie dalej będą problemy z gaźnikami. Jeśli ktoś to regulował to jedź do niego na reklamacje i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajek85 Opublikowano 18 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 dzwoniłem do tego mechanika a on do mnie ze to wina wydechu ze jest pusty w środku i mówi ze zawsze będzie strzelał dopóki nie zmienię wydechu. CZyli co jest grane czy to ewidentnie wina wydechu czy złej regulacji z tego co rozumiem to jakby silnik był dobrze ustawiony to przy tym wydechu putym nieseryjnym by jeżdził i nie strzelał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Proponuje zaczac od zmiany tlumika na dedykowany a potem jechac na regulacje gaznikow. Tlumik pusty w srodku wymaga wzbogacenia mieszanki do poziomu tak wysokiego ze odczujesz ostry wzrost zuzycia paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Tak jak by był dobrze ustawiony to by jeździł i nie strzelał tyle że więcej by palił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi