Bob-ER5 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam, w mojej Kawie w zbiorniczku wyrównawczym zaczął ubywac płyn chłodniczy. Z rury nic nie dymi i żadnego wycieku nie stwierdziłem. Moto chodzi normalnie, nie grzeje się nadmiernie. Olej wygląda normalnie. Macie pomysły co to może byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Nieszczelny uklad? Na odleglosc ciezko stwierdzic. Przelewem na pewno nie ucieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Zaraz będzie, że propaganda ale polecam ten materiał , jeśli znasz angielski to w tym jest mnóstwo wskazówek i metod znajdywania przecieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob-ER5 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Przelewem nie ucieka. wcześniej nie było takiego problemu. Doleje do właściwego poziomu i nadal będe obserwował czy coś się zmienia. dzikei za radu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Nalej na minimum i obserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Sprawdź, czy po jeździe, najlepiej ostrzejszej nie wypływa Ci z tych rureczek(są trzy), chyba po prawej stronie. A pod bakiem masz płyn, czy tam też brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob-ER5 Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Naleje tak jak pisze jimi11 na minimum i będe obserwował. Jutro zdejme zbiornik paliwa i dokladnie przejże układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Wlej nawet troche mniej niż MIN wtedy będzie ok. Er-ki tak mają. Poprostu płyn wylatuje przelewem od wstrząsów i drgań. Znając działanie układu chłodzenia w Er-5 można dojść do wniosku że płyn w zbiorniczku wyrównawczym nie jest w ogóle potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hesuss Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Olej wygląda normalnie A spuszczałeś ten olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Jeśli wentylator się załacza, oraz nie wypluwa płynu poprzez zbiornik wyrównawczy to raczej to nic poważnego. A jak dużo ubywa tego płynu i w jakim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bob-ER5 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Wentylator działa, a ciężko mi określic jakie to są ilości na czas(zniknął prawie cały płyn w zbiorniczku od kiedy ostatni raz kontrolowałem, czyli moze z miesiąc) Tak się zastanawiam czy jednak nie wyleciał płyn przelewem, bo ostatnio stawiałem Kawe na koło, ale żeby aż tak dużo-jak dla mnie mało możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi