mierzwa2 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Witam serdecznie potrzebuje porady, pomocy odnośnie gaźnika w moim sprzecie tj. honda xr650r. Motocykl był zblokowany, ciężko palił na zimnym silniku. Po odblokowaniu gaźnika - wymiana iglicy, dyszy wolnych obrotów, dyszy z 165 na 175... jest na odwót. Na zimno jest ok, a na ciepło przy temperaturze 94 C zaczynają falować obroty i motocykl gaśnie. Później nie mogę go odpalić przez dłuższy czas tzn. łapie ale zaraz gaśnie i tak aż do momentu aż trochę wystygnie. Stąd moje pytanie Za co odpowiada iglica oraz co zależy od jej regulacji (wysokość 5 ząbków)??? Co z dyszą za co odpowiada? Regulacja gaźnika - tylko jedna śruba nie reguluje sie powietrza a samo paliwo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 masz za bogato ustawiony gaznik. przykrec troche paliwo pilotem i bedzie cacy. tu masz teorie: http://www.dansmc.com/carbs2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Czy bedzie cacy to nie wiem... Najpierw musisz wkrecic troche srube skladu mieszanki. Wkrecajac zubazasz mieszanke. Iglica odpowiada za srednie otwarcie przepustnicy, a dysza glowna za maksymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 napisalem cos innego? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 wkręciłem jest lepiej, nie gaśnie na ciepło ale zostało to falowanie obrotów, po rozgrzaniu, tak między 1300-1600, gdzie w serwisówce jest napisane że ma byc 1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 jak Ci to bardzo przeszkadza to gaznik do gruntownego czyszczenia plus wymiana swiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi