sonix Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Witam, Mam takie pytanie. Kupiłem od dobrego kolegi motocykl, ale kolega go nie przerejestrował (oplacil tylko ubezpieczenie na stara blache), przez 1,5 roku jezdził z umowa i z rejestracja goscia od ktorego On kupił motor. Teraz chce przerejestrować motor na siebie, musze udac sie do urzedu skarbowego oplacic podatek od wartosci motocykla (wspominal ze ostatnio jak rejestrowal samochod za 3 tys zł to Wydział Komunikacji nie domagal sie pieczatki oplacenia umowy w US ?? jakim cudem?? ) Czy jesli nie opłacil swojej umowy z gosciem (bo nie przejestrowywal), to ja bede musał opłacic 2 umowy? kolegi z gosciem i moja z kolega ?? bo to dosc wazne.. i duza suma moze z tego wyjsc... Potem udaje sie do WK i daje blachy goscia i 2 umowy i reszte świstków i robia przerejestrowanie. Jak to ugryść? Z gory thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ty oplacasz tylko swoje. To że on nie oplacił to cię nie interesuje. Wypełniasz PCC z datą ze swojej umowy z nim. Tylko idziesz z dwoma umowami... NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonix Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 No to super. Ciekawi mnie to jakim cudem zarejestrowal samochod bez oplaty podatku.. Na umowie miał 3,000zł a kwota zwolniona z podatku to 1,000zł. Moze od razu udam sie do WK z 2 umowami i podatek mi sie 'upiecze' Hmm tylko kolega moze miec problemy przez to ze nie zaplacil podatku od umowy. Ale w US moge pokazac tylko swoja umowe i tylko od niej zaplacic podatek.. Tylko moge miec problem ze WK odesle mnie z kwitkiem jak kolega nie oplacil umowy i bedzie oplacona tylko moja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ciekawi mnie to jakim cudem zarejestrowal samochod bez oplaty podatku.. AFAIR formalnie w wymogach nie ma obowiązku dostarczenia potw. zapłaty podatku. przejrzyj sobie tematy z ostatnich 2-3 tygodni, bo kwestia rejestracji po kilku właścicielach powtarza się na okrągło :P jsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi