Skocz do zawartości

Prawo Jazdy kat. A2

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

obawiam się, że ni zdążysz. W 2012 przewidywany jest koniec świata :icon_mrgreen:

a tak na poważnie to poczekaj z rok, dwa i wtedy zadawaj takie pytania. O dodatkowych kategoriach prawa jazdy mówi się już od jakiegoś czasu, sam nie mając jeszcze 18lat stresowałem się, że nie zdążę zrobić prawka kat.A a tu co? 19 na karku, leci teraz do 20 a zmian jak nie było tak nie ma :wink:

2818.jpg

• 1 miesiąc temu...

Mam najnowsze wiesci dotyczace tej kategori:P SEjm zatwierdzil ta ustawe. Ale Ciagle mozna od 18 lat zdawac na kat.A poniewaz nie zostaly wprowadzone inne przepisy regulujace :) Wiem bo dzis sie zapisalem na kurs :P POzdro :P

to raczej od nowego roku zostana zakceptowane te nowe zasady?Rozumiem jak sie teraz zapisałes pomimo ze jest zima to bedziesz szedł wg starych zasad?

to raczej od nowego roku zostana zakceptowane te nowe zasady?Rozumiem jak sie teraz zapisałes pomimo ze jest zima to bedziesz szedł wg starych zasad?

jeżeli nowe ustawy nie zostaną teraz wprowadzone to znając życie osoby które zapisały się PRZED wprowadzeniem ich w życie będą zdawały na STARYCH zasadach

Proszę bardzo: http://www.motocykle.v10.pl/Nowe,przepisy,...,lat,52120.html

Oraz mały dodatek co i kiedy:

http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci/zmian...zdami_3624.html

Edytowane przez Krempy

Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.

Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...

Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla...

Fajnie, mi się podoba, że się quady wyjasnily, ze zrobli to AM, ale troszke denerwujace jest ze sam bede musial patrzec jak inni smigaja na duzych moto, a tu polowke trzeba bedzie dosiadac. ale z drugiej strony jak sie popatrzy na tych czobkow na motocyklach(czytaj niedojzalych do motocykla) to jest dobrym pomyslem. Wlasnie przypomniala mi sie historia o Kalim...

Naciskam starter... Jeszcze kominiarka, rękawice, kask. Ruszam, opada zmęczenie i złość.

Zostawiam za sobą świat pełen zawiści, krzywd, raniących niedomówień...

Bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla...

Ja osobiście jestem nieco sceptyczny co do wejścia tej ustawy w życie od stycznia 2011. Musi być przecież podpisana przez prezydenta, ogłoszona w dzienniku ustaw, a do tego trzeba przygotować nowe wzory prawa jazdy, to również zmiana w ośrodkach egzaminowania i w szkołach jazdy. No i ciekaw jestem co z osobami, które kurs skończyły przed wejściem nowych przepisów? Albo zdały egzamin teoretyczny wg starych przepisów?