misza87 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Mam problem, mianowicie jak w tytule nie mam ładowania. Sprawdziłem wszystkie kostki bezpieczniki itp. jest ok. Odpiąłem kostkę od regulatora i na 3 żółtych kablach na jałowym jest 0,1V przy przegazowaniu skacze do 11-15V. Gdy podłącze regulator po niedługim czasie robi się ciepły. Pytanie czy tak powinno być ?? Byłem u magika który mi coś tam posprawdzał i powiedział regulator. Ale wole zapytać niż wydać 250zł a okaże się że nie będzie działać (na forum czytałem o takim przypadku) Ewentualnie jak sprawdzić regulator i alternator, w manualu szukałem ale za bardzo techniczne i pogmatwanie jest to opisane. Jeżeli taki lub podobny temat już był to proszę o naprowadzenie, ja szukałem ale nie znalazłem. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez misza87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 mierzyłeś mam nadzieję na napięciu zmiennym między kablami a nie między kablem a masą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Jeżeli taki lub podobny temat już był to proszę o naprowadzenie, ja szukałem ale nie znalazłem. Kolego uzyles opcji szukaj, to naprawde nie jest skomplikowane, wystarczy minimum wysilku i : http://forum.motocyklistow.pl/Problem-z-la...ku-t133793.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza87 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) mierzyłeś mam nadzieję na napięciu zmiennym między kablami a nie między kablem a masą? Tak na zmiennym miedzy kablami Kolego uzyles opcji szukaj, to naprawde nie jest skomplikowane, wystarczy minimum wysilku i : http://forum.motocyklistow.pl/Problem-z-la...ku-t133793.html Sorry, tego nie znalazłem, szukałem szczególnie o przypadkach w kawasaki Będę w domu to pomierzę wg. instrukcji. EDIT: Sprawdziłem i wychodzi że altek jest dobry na 100% czyli pozostał regulator. Dzieki Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez misza87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Miałem ten sam problem padł regler więc podłożyłem od ATV za 25zł i śmiga cały sezon chyba nie ma sensu przepłacać. :icon_biggrin: coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza87 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 moto naprawione, kupiłem regulator od gpz500 (85zł używka) przelutowałem kostkę z przewodami i działa jak ta lala ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi