lucjan12345 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam ! Zamierzam kupić honde vfr 750 93r ale nie podoba mi się praca silnika. Mianowice na zimno i po rozgrzaniu silnik pracuje nierówno na wolnych obrotach wynoszących ok 1000rpm a po dodaniu gazu zaklekocze. Powyżej 2000 rpm chodzi juz cicho. Dodam że motor jest odpalany i gaszony bez odpowiedniego nagrzania wiec podejzewam świece. Nie jestem tego pewny wiec prosze o porade. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To zagrzej, pośmigaj 20 minut. Świece powinny wtedy się same oczyścić. Zgaś i znów zapal :wink: Jeśli to ich wina to zacznie chodzić jak należy. Jeśli nie zacznie to albo są całkiem padnięte albo trzeba szukać dalej :biggrin: . Co to znaczy, że "zaklekocze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondodajny Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zacznij od świec, a mianowicie zobacz jak wyglądają. Co zaklekocze? Wytłumaczyć bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 na wolnych powinna miec ok 1300 - 1400 obr/min Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan12345 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Problem w tym ze moto dopiero kupuje i nie mam jak sprawdzic swiec a klekotanie przypomina strzelanie lancuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Łańcuszek ogólnie rzecz biorąc nie strzela, chyba że napędowy na przedniej zębatce :bigrazz: W tym silniku jest tylko jeden łańcuszek-od pompy oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Problem w tym ze moto dopiero kupuje i nie mam jak sprawdzic swiec a klekotanie przypomina strzelanie lancuszka. To Twój problem, że chcesz kupić klekoczącego grata za swoje pieniądze. Nie jesteś w stanie zlokalizować dziwnych dźwięków stojąc koło motocykla a ktoś z nas ma to zrobić na odległość? Dźwięk przypominający klekot może wydobywać się z przedniej głowicy. To oznacza uszkodzenie zębatki wałka wydechowego na przykład. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzej Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam ! Zamierzam kupić honde vfr 750 93r ale nie podoba mi się praca silnika. Mianowice na zimno i po rozgrzaniu silnik pracuje nierówno na wolnych obrotach wynoszących ok 1000rpm a po dodaniu gazu zaklekocze. Powyżej 2000 rpm chodzi juz cicho. Dodam że motor jest odpalany i gaszony bez odpowiedniego nagrzania wiec podejzewam świece. Nie jestem tego pewny wiec prosze o porade. Pozdrawiam. Tak ja pisali moi przedmówcy to sprzedającemu powinno zależeć bardziej jak Tobie żebyś do tego sprzętu nie miał uwag. Jak masz najmniejsze wątpliwości co do tego moto to tak jak zasugerował Piotr daj se na luz z tym motocyklem. A jak Ci na nim bardzo zależy to na swój koszt garnek na głowę siadać jako pasażer i do najbliższego warsztatu podjechać tam podejrzewam , że się więcej dowiesz na temat stanu technicznego tego moto. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi