Skocz do zawartości

Wysuwana niespodzianka

Katsumoto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

We Wrocławiu też są takie słupki, przy samym wjeździe na rynek (z jednej strony) ale z tego co widziałem wjeżdza tam tylko straż miejska i pewnie dostawy do knajpek.

Chyba nikomu normalnemu nie przyszłby do głowy wjechać zwyłym autem na sam Rynek :icon_biggrin:

I tu się mylisz. Jak jeszcze byłem asesorem, to pracowałem przez jakiś czas na ulicy Kurzy Targ (ta przy Feniksie). I tam sam widziałem, jak się koleś miską zawiesił i podjechało mu auto do góry...

I tu się mylisz. Jak jeszcze byłem asesorem, to pracowałem przez jakiś czas na ulicy Kurzy Targ (ta przy Feniksie). I tam sam widziałem, jak się koleś miską zawiesił i podjechało mu auto do góry...

Własnie tą ulice miałem na myśli.

Haha, jak widać nie doceniłem kierowców także we Wrocku :icon_eek:

Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby mieć taki pomysł.

A słupek chyba nie jest oznaczony?

Ja bym się powstrzymał z określaniem tych ... tych ... kierowców mianem idiotów. U mnie na wiosce nie takich wynalazków, to raz. Dwa jadąc bezpośrednio za ciężarówką czy busem można nie zauważyć znaków i się wje*ać.

Przy okazji przypomina mi się scenka z toalety na stacji benzynowej we Włoszech.

-Józek, jak stąd qrwa wyjść ? drzwi się qrwa chyba zacieły.

-Nie zacieły, spuść wodę.

- Spuściłem, dalej się nie chcą otworzyć.

- umyj ręce

- co ?, Ty głupi ?

- umyj ręce mówię.

- umyłem i ... o qrwa, drzwi się dają otworzyć.

Zderzenie z zachodnią cywilizacją bywa czasem wręcz bolesne dla niektórych.

P.S.

Zacytowana scenka jest jak najbardziej autentyczna, tylko imię delikwenta nie myjącego rąk po wizycie w kiblu brzmi naprawdę inaczej.

Najlepsza jest "baba" z filmu której Fiesta się zaczęła toczyć na lodzie.

Trzeba mieć naprawde nie równo pod sufitem żeby w takim momencie próbować wysiąść i o mało co nie zostać rozjechanym przez swoje auto.

Edytowane przez WLD_Wlodi

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl