duch1 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 witam mam problem z moją yamaszką rocznik 2004, a mianowicie jak się zagrzeje to zaczyna spadać z obrotów a po chwili gaśnie, lecz gdy przekręcam kluczyk i odpalam jeszcze raz to jest OK. Problem ten występuje coraz częściej. byłem na diagnostyce i nic nie wykryli. pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Model, pojemnosc, gazniki, wtrysk ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch1 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Model, pojemnosc, gazniki, wtrysk ??? FZ6-N na wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Najprawdopodobniej czujnik polozenia przepustnicy lub jego okablowanie. Zdobadz serwisowke - tam bedzie metoda sprawdzenia tego czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch1 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Najprawdopodobniej czujnik polozenia przepustnicy lub jego okablowanie. Zdobadz serwisowke - tam bedzie metoda sprawdzenia tego czujnika. dzięki za info. to właśnie TPS. cena naprawy 920 PLN :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 dzięki za info. to właśnie TPS. cena naprawy 920 PLN :( Podzwoń po autoryzowanych salonach/serwisach Yamahy w Twoich okolicach i popytaj się o akcję wymiany TPS'a w FZ6. Z moich informacji wiem, że termin końca akcji naprawczej nie jest wyznaczony (TPS w FZ6 był główną bolączką w pierwszych egzemplarzach tego motocykla i Yamaha prowadzi akcję jego bezpłatnej wymiany). Tylko z nieznanych powodów nie wszystkie salony chcą jej nadal wykonywać. Z tego co wiem trzeba podać nr VIN a oni sprawdzają w systemie czy np. nie był już wymieniany itp. Dzwoń i pytaj. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Radunc Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 obawiam się, ze moja fz6 ma dokładnie to samo :/od 2 dni jeżdzę dalej niż "wokół komina" i niestety moto po 20-30 km normalnej pracy zaczyna nagle poszarpywać przy ujmowaniu gazu po czym na najbliższych światłach podczas wyhamowywania silnik gaśnie, odpalony działa znów przez 10-20 km poprawnie i od nowa...Dziś wycieczka konin- kutno to horror, ostatnie 40km w każdą stronę to modlitwa by wjechać na światła na zielonym... wrrrrCzy orientujecie się jak zdiagnozować czy to problem z czujnikiem połozenia przepustniccy czy coś innego, niestety z Konina autoryzowane serwisy to min.100km (poznań, toruń)jestem ostro wkuty, ale to oczywisteJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Adam M napisał "Zdobadz serwisowke - tam bedzie metoda sprawdzenia tego czujnika." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi