dziura Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Wczoraj wybrałem się ze znajomym na krótkie przewietrzenie sprzętów. ja na mojej Tedzi, on na Bułce Lighting. Wszystko było ok, aż dojechaliśmy do tego zakrętu. Już składając się w niego zorientowałem się, że zacieśnia się bardziej, niż mi się wydawało. Szybka decyzja- prostujemy moto i jedziemy prosto... Przedniego hebla nie używałem za bardzo ze względu na żwirek hojnie rozrzucony po zewnętrznej łuku (jechałem około 100km/h po lewej stronie- jak to w UK). Zatrzymałem się po przejechaniu około 10 metrów po łące, z tylnym kołem okazjonalnie tylko odzyskującym przyczepność. Jakimś cudem udało mi się nie trafić w żaden z kawałków gruzu z rozwalonego muru, kołpaków, części zderzaków i osłon silnika rozrzuconych po okolicy. Widocznie nie byłem pierwszym kierowcą "zwiedzającym" to pole. BTW, na wypadek gdyby ktoś pytał- znaki ostrzegające o niebezpiecznym zakręcie, owszem, były... skoszone w trawie. Ludziska, uważajcie na siebie- w jednej sekundzie fajne popołudnie zamieniło się w walkę o przetrwanie. Straty co prawda były zerowe, ale do domu wracałem w tempie mocno spacerowym. PS. Kumpel się brechtał, że wyglądałem jak płonący myśliwiec, wylatując z zakrętu spowity dymem z tylnego laczka... Do czasu aż sam niechcący wyrwał sprzęta na gumę po przejechaniu asfaltowej hopki przy prędkości około 130 klocków. Potem jechalismy juz obaj spokojniutko :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Co Cię nie zabije to Cie wzmocni, ja też dziś widziałem kilka szutrowo-żużlowych zakrętów :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Takie sytuacje studzą zapał - ale na krótko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-akcesoria Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Dobrze, że lewym pasem, bo tak jeszcze jakaś puszka miała by okazję Cię skosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi