Skocz do zawartości

ETZ 250 - obliczanie ukladu wydechowego

Luk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

podzwon po warsztatach np. do drypy 58...6837299 moze ci ktos pomoze, problem w tym ze malo w 3city jest takich prawdziwych oszolomow motocyklowych-wiekrzosc z nich tylko zbija kase na robieniu laikow w konia.... mozesz jeszcze napisac czym polerowales korbowod? czy wyjmowales go z walu? i od czego jest rama twojego wynalazku? co do tlumika to jak masz mozliwosc moge ci sprezentowac jeden bo mam dwa :D NARA

Usługi IT - www.tricori.com

podzwon po warsztatach np. do drypy 58...6837299 moze ci ktos pomoze' date=' problem w tym ze malo w 3city jest takich prawdziwych oszolomow motocyklowych-wiekrzosc z nich tylko zbija kase na robieniu laikow w konia....[/quote']

Widze, ze 3a bedzie samemu kombinowac.

mozesz jeszcze napisac czym polerowales korbowod?

Na poczatek wglebienia po bokach papierem 120 (wodnym ale na sucho), reszta, do ktorej jest dobre dojscie, papierem 500 na wiertarce. Pozniej wodnym 400, 800 i 2000 na mokro. W sumie wyszlo bite 7 godzin roboty. Mozna by bylo jeszcze sie pokusic i potraktowac go pasta polerska.

czy wyjmowales go z walu?

Nie, poniewaz: po 1 to wiaze sie z rozkladaniem walu (na porzadnej prasie) i pozniejszym centrowaniem po zlozeniu, a nie znam nikogo kto by sie tym zajmowal, a po 2 nie bylo takiej potrzeby bo najwazniejsze jest zeby trzon byl wypolerowany, leb i stopa korbowodu sa mocne, a najwieksze naprezenia wystepuja w okolicach srodka trzonu.

i od czego jest rama twojego wynalazku?

Od CZ 516 cross (125 ccm), troche przerobiona coby silnik sie zmiescil. Zawieszenia i kola tez od cezy, obecnie mam zalozone kola 18' i 16' od etki.

co do tlumika to jak masz mozliwosc moge ci sprezentowac jeden bo mam dwa :D

Tlumik mialem ale oddalem bo mi nie byl potrzebny, jezeli bys sie bardzo nudzil to moglbys go pomierzyc, to mi wystarczy w zupelnosci.

Aha, i jeszcze pare zdjec sprzeta wrzucilem na ftp://mz:[email protected]

pozdr.

Luk

Ja zrobiłem tłumnik z regulowana przegroda ale narazie jeszcze nie był testowany bo moto mi sie niechce wrecac na obroty(pekł mi pierscien i porysował cylinder, a ja zeby jeszcze troche pojezdzicto wymieniłem pierscienie tylko, zbieram teraz kase na tłok i szlif) w tłumniku orginalnym co miałem pierwsza przegrodaznajdowała sie 54cm od poczadku dyfuzora.

Pozdro @

luknij do ViperPL na stronke tam jest o wydechu skan ładny :mrgreen:

Jezeli chodzi Ci o ten artykul T. Salka ze Swiata Motocykli, to go mam i to jest jeden z calej serii o rasowaniu dwusuwow. Jak bede mial kiedys mozliwosc to zeskanuje je wszystkie od '98 roku i udostepnie.