mancinsan Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam jestem posiadaczem kawasaki zx636 z 2003 , mój model nie posiada wskaźnika pomiaru paliwa ( mam kranik) i jest takie pytanie czy jest szansa żeby znaleźć jakiś wskaźnik do pomiaru paliwa który mógłbym zamontować w swoim moto? wiem jak działa kranik ale nie jeździłem jeszcze na moto z kranikiem i chciałbym uniknąć wywrotki kiedy skończy mi się paliwo a ja na czas nie zatrzymań się i nie przelacze na RES, a to raczej wróży niezła glebe z góry dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Olej miernik, z czasem będziesz po kilometrach czuł kiedy trzeba sięgnąć pod zbiornik żeby przekręcić na RES. Im więcej km nakręconych tym bardziej będziesz czuł swoje maleństwo. Pozdro all :flesje: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 nie ma się czym przejmować, za pierwszym razem się zdziwisz jak moto zacznie się dławić i zgaśnie, potem skojarzysz w czym problem i przełączysz podczas jazdy. gaźniki zassą paliwo i jedziesz dalej. nie ma obawy o glebę, przecież nawet jeśli silnik zgaśnie, to nie zablokuje koła a zmontowanie wskaźnika jest mało możliwe, jeśli motocykl nie ma w zbiorniku nawet pływaka. IMHO gra niewarta świeczki: motocykli ze wskaźnikiem jest ostatnio coraz więcej, ale i kłopotów z tym urządzeniem również jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancinsan Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 No dzięki panowie za odp i dodanie otuchy ! pierwsze koty za ploty wiem już jak to wyglada!! niestety nie zdążyłem przelaczyc na RES i moto zgaslo, teraz wiem już o co chodzi , i następna reakcja będzie na czas , pozatym jak mówicie praktyka czyni mistrza, no i na km będzie trzeba patrzeć i przeliczac hehe Pozdr thx :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi