104gad Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak działa sprzęgło w RG 80. Kupiłem go w nie najlepszym stanie i tak składam po kolei. Jeśli ktoś może to niech wytłumaczy mi jak to działa tam po lewej stronie silnika, przy magnecie. Czy jak wyjąłem ten bolec to muszę go jakoś dobrze teraz włożyć ?? Czy on tam z prawej strony nie wchodzi czasem w jakiejś dziurki ?? sprzęgło niby się coś wciska, ale nie wysprzęgla. To takie coś zawijanego po prawej stronie chowa się gdzieś z 0,5 cm max 1cm. Czy to dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winkiel Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie obraź się, ale jeśli nawet nie umiesz nazwać poszczególnych części to może lepiej oddaj to komuś kto ma o tym pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 silnik taki sam jak w ts bolec musisz mieć prosty,sprawdź czy nie było kulki w tym ślimaku o którym piszesz na końcu,ogólnie to on ma regulacje właśnie na tym ,,czymś zawijanym" Jeśli ktoś może to niech wytłumaczy mi jak to działa tam po lewej stronie silnika, przy magnecie. masz ten pierdolnik taki ślimak,jak ciągniesz linkę to on się wysuwa i tym samym popycha bolec który popycha ,,sprzęgło" i się tarcze rozłączają Czy jak wyjąłem ten bolec to muszę go jakoś dobrze teraz włożyć ?? wkładasz normalnie,żadnej filozofii,tylko sprawdź czy poza bolcem nie ma kulki Czy on tam z prawej strony nie wchodzi czasem w jakiejś dziurki ?? nie,wkładasz zwyczajnie po prostu i tyle miałem ts,silnik taki sam i pisze z pamięci bo miałem z tym problemy,zgiął się ten popychacz i ,,nie miałem" sprzęga :P Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
104gad Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Dzięki Korsaz za pomoc. Kulki nie mam. Postaram się dziś to jakoś dalej robić. Winkiel jak nie chcesz pomóc to się nie wypowiadaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi