bodek_o Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam Mam okazję wymiany Hondy na Suzuki. Nie wiem jednak czy taki sprzęt pod wzgledem walorów eksplatacyjnych będzie dla mnie dobry. Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć czy GSX-R będzie spełniał poniższe warunki : - sprzęt do jazdy turystycznej, ale bez żadnych kufrów i wypraw po świecie, przejażdzki 300-400 km, - predkości podróżowania średnie 140-160 km /h, żadnego dzidowania powyżej 200 km, no może wyjątkowo na autostradzie, ale też w granicach rozsądku, - jazda po drogach dobrej jakości, okazjonalna jazda po mieście i w korkach, - pozycja kierowcy bardziej turstyczna, niż sportowa, - żadnych ekstrawagancji, jazda na dwóch kołach, - sporadyczna jazda w dwie osoby, Nie przeraża mnie masa motocykla, CBR-a też jest ciężka. Z racji niewielkich rocznych przebiegów 3000-4000 km poziom spalania można pominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 przysiadales sie do gixera ? imho maja znacznie bardziej sportowa pozycje niz hondy, pownywalem xx -a do busy - i busa ma pozycje typowo sportowa. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Z tego co napisalem to gixer jest odwrotnoscia podanych cech, to sprzet typowo sportowy a wiec stworzony do dzidowania, wiec o komforcie nie ma co nawet marzyc (zaraz odezwa sie ekstremisci ze im sie wygodnie jezdzi :wink: ) Przy podanych zalozeniach i przeznaczeniu moto skupilbym sie na na cebrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 przysiadales sie do gixera ? imho maja znacznie bardziej sportowa pozycje niz hondy, pownywalem xx -a do busy - i busa ma pozycje typowo sportowa. Jeszcze nie kupiłem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Mi się wydaje, że ta zamiana jest mało sensowna chyba, że ci ta cbrka w czymś nie pasuje. Jeżeli się dobrze sprawuje to bym się raczej nie zamieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Gdybyś miał GSXR'a i zadał te same pytania to odpowiedzią mogłaby być cebra... a tak? dokładne przeciwieństwo. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Dzięki za wypowiedzi. Macie racje. Gixer to nie jest sprzęt dla mnie. Zostaje przy CBR. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi