bellic Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam, Jakiś miesiąc temu kupiłem Kawe ER-5. Sprzedający uprzedzał żeby pamiętać o wyłączaniu świateł jak się zostawia moto na dłużej, no ale wiadomo czasem się zapominało i aku się rozładowywał. Co mnie zdziwiło to to że pewnego razu jak pojechałem zatankować miało miejsce takie zdarzenie: zatankowałem do FULL-a chciałem odpalić a tu nic. Trochę pokręcił, pokręcił a potem zaczął tylko "trykać". Odpaliłem "na pych", no i naładowałem aku znowu. Teraz znowu dzieje się tak. Jak moto postoi nocke albo więcej (stoi w domu jak coś) to nie chce rano zapalić. Znowu odpalam na pych i jak dojade do miasta (jakieś 15km) to jest w porządku i może nawet stać pół dnia i odpala od kopa. A później znowu to co wcześniej. Czy to może być akumulator do wymiany czy coś zupełnie innego? Chce zapytać zanim bez potrzeby kupię nowe aku. Mam nadzieję że tekst jest w miarę czytelny i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McPerry Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 sprawdz ładowanie ,miernikiem powinno być nie mniej niż 14,4 o ile się nie mylę , następna sprawa to może mieć jakiś niechciany pobór pradu (zwarcie) Cytuj zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellic Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ale jest możliwe że to kwestia akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 na moją ubogą wiedzę to załatwiłeś aku: bateryjka rozładowana "do spodu" straciła pojemność. można próbować ratować powolnym ładowaniem prostownikiem, niskim prądem. ale co do zasady obawiam się, że na dłuższą metę i tak będziesz musiał kupić nową bateryjkę jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellic Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Dzieki. Tak właśnie myślałem. Dzisiaj naładowałem właśnie tak jak napisałeś i odpalił od kopa. Na dniach pewnie kupie nowe aku. pozdrawiam i przyczepnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ale pobór prądu w spoczynku też sprawdź dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi