Skocz do zawartości

Oc auto a moto

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy za sltuczke spowodowana na motocyklu , podniosa mi OC na puszke ?

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

• 2 tygodnie później...

witam

czy za sltuczke spowodowana na motocyklu , podniosa mi OC na puszke ?

Nitomen,

W tym zakresie naliczanie zniżek zależy od praktyki danego ubezpieczyciela. Generalną zasadą jest poinformowanie ubezpieczyciela o ostatnich kolizjach przy zakupie polisy. Ponadto ubezpieczyciel może zażądać zaświadczenia o przebiegu ubezpieczenia.

Czy ubezpieczyciel weźmie pod uwagę kolizję na motocyklu przy ubezpieczaniu samochodu?

Trudno powiedzieć na pewno, jednak obecnie ubezpieczyciele o wiele łagodniej podchodzą do potrącania zniżek. W przypadku towarzystwa, które reprezentuję – stłuczka motocyklowa nie ma wpływu na zniżki przy zakupie polisy OC. Oczywiście, chodzi o sytuację zakupu tych polis u nas.

No i pamiętaj, że jeśli jednak dane towarzystwo weźmie tę kolizję pod uwagę, tracisz tylko 10% zniżek, a nie wszystkie upusty.

--

Ekspert Link4 informuje, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z ubezpieczeniami motoryzacyjnymi.

Edytowane przez Ekspert Link4

Gdzie masz OC na moto i auto.

jeśli w tym samym towarzystwie to ci podniosą. A jak w innych a masz już, że bedziesz tylko przedłużał to nie dojdą do tego. Kolego kombinuj, jak zawierasz umowę to przedstawiaj zaswiadczenia z tych zakladów u których nic nie miałeś, żadnej szkody.

PS Tak prywatnie to od Link 4 trzymaj się jak najdalej :flesje:

NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE